В Барселона се проведе митинг в подкрепа на задържаните ръководители

...
В Барселона се проведе митинг в подкрепа на задържаните ръководители
Коментари Харесай

200 000 протестираха в Барселона

В Барселона се организира протест в поддръжка на арестуваните ръководители на две каталунски организации, подкрепящи независимостта от Испания, предадоха международните организации.

Участниците, чийто брой доближи почти 200 000 души, насочиха претенции да бъдат освободени Жорди Санчес и Жорди Куишарт, ръководители надлежно на организациите "Каталунско национално заседание " и "Омниум културал ". Те са подследствени за допустимо подстрекаване към бунт. Много от присъстващите бяха запалили свещи, с цел да изразят солидарността си с двамата, и скандираха лозунги "Не сте сами " и "Свобода ". Други държаха транспаранти с надписи "Свобода за политическите пандизчии " и "Помогни ни, Европа ". В митинга се включиха и представители на каталунското районно държавно управление, както и на кметството на Барселона. Преди това районният министър председател Карлес Пучдемон и кметът Ада Колау застанаха дружно с огромно голям брой хора пред постройката на кметството, като участниците държаха огромен транспарант, на който пишеше "В отбрана на правата и свободите ни ". Аналогични демонстрации се организираха и в други градове.

В понеделник съдът постанови двамата последователи на на независимостта на Каталуния да бъдат арестувани под стража. На 20 и 21 септември испанската полиция организира обиски на редица адреси в самостоятелния район по отношение на организирането на референдума за самостоятелност на региона. Бяха арестувани над 10 души. Тогава поради тези събития в Барселона имаше всеобщи митинги, като Санчес и Куишарт призоваваха хората да излязат на улицата и да не си потеглят оттова, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР