В българския футбол отдавна е настанало време за мъже. Към

...
В българския футбол отдавна е настанало време за мъже. Към
Коментари Харесай

Време за мъже, ала с управници без мъжка дума, или как се обръща палачинката в Първа лига

В българския футбол от дълго време е настанало време за мъже. Към днешна дата времето на дами като Галя Топалова на и към родните терени е надалеч в предишното и елитните ни клубове се ръководят от мъже. От хора с добро име, които зад тила си имат триумфи в бизнеса или триумфи на футболното поле, които ги карат да наподобяват напълно на мястото си високо в управлението на тимовете от Първа лига. Това важи и за тези, които дърпат конците на самия български футбол - мъжете в БФС.
Да, обаче напоследък от дейностите на тези футболни хора не лъха на мъжкарство. Поне една трета от тях опорочиха едно от най-мъжките качества, които могат да съществуват - мъжката дума. От тях чуваме мощни изявления, огромни поръчки, само че когато потърсим дейностите зад тях, откриваме едно огромно нищо. Говорят се едни думи, изричат се едни закани, насочат се ултиматуми, които в случай че не са за положителното на футбола ни, са в изгода най-малко на самия клуб. Но те си остават единствено празни приказки, прахуляк в очите. И почваме да се питаме: защо е това говорене? За заглавия във вестниците и уеб страниците? И къде е разликата сред политиците и футболните хора, когато и едните, и другите лъжат на кг и работят по този начин, като че ли паметта на футболния почитател е по-къса от нощта на лятното слънцестоене?

Пресен образец - притежателят на Стойне Манолов разгласи, че няма да вади тима от Първа лига. Това се случи след мини сага, по време на която тимът се разпадна, треньорът си потегли, а притежателят уточни, че му е писнало единствено да дава, а нищо да не получава. Доскоро изглеждаше, че мъжкият отбор на " царете " е към този момент в историята, до момента в който Манолов не обърна палачинката. Много подобаващ израз за това, което обсъждаме, апропо.
Преди две години пък президентът на Борислав Михайлов подаде оставка и се зарече, че не би се върнал на този пост даже след години. След като обаче " си умря " за към година и половина, бележитият вратар се завърна във футболната централа ни лук ял, ни лук - мирисал. Впоследствие той се включи с необикновен възторг в президентските избори тази есен и ги завоюва след борба с Димитър Бербатов. Сега Боби Михайлов си седи в президентския офис, потопен в размишления по какъв начин да " възроди " футбола ни, и евентуално от дълго време е не запомнил какви ги е плещил обществено преди има-няма две години.
През юли 2020 година надигна глас против метода, по който се разпределят парите от ТВ правата за Първа лига. Тогава " сините " заплашиха, че в случай че би трябвало, няма да позволен на " Герена " камерите на малкия екран, която излъчва мачовете им, в случай че не се преразпределят средствата. Само месец по-късно управлението на столичния гранд подписа контракта за ТВ правата " с изключително мнение ", само че съобщи, че за сезон 2020/21 няма да подпише. Е, към този момент сме сезон 2021/22 и мачовете на " сините " се излъчват към момента по каналите, против чиито притежатели от " Герена " подвигаха звук.

Влизаме в по-ново време - лятото на 2021 година Тогава заплаши, че ще напусне Първа лига, в случай че мачът им с Лудогорец от 4-ти кръг на шампионата бъде отсрочен поради уговорките на " орлите " в Шампионска лига. Той трябваше да се състои на 15 август и към днешна дата още не се е изиграл. Към днешна дата и Арда си е член на Първа лига и даже са не запомнили какви ги приказваха преди има-няма 3 месеца.
През предходната година в кюпа на празноговорящите влезе и притежателят на Христо Крушарски, който заплаши, че тимът му няма да се яви на стадиона в " Надежда " за мача с Локомотив (София), защото оборудването няма лиценз за мачове от шампионата. Е, мачът се изигра и беше на стадиона в " Надежда ". " Смърфовете " победиха с 2:0. Толкова за мъжката дума и на Крушарски.

За страдание, изключение не направи и , който ту има притежател, ту - няма. Ту Гриша Ганчев не се занимава с клуба, ту се занимава. В последно време той върви по значими срещи за клуба и го съставлява и това се случва единствено няколко месеца след заявката му: " Аз с ЦСКА не се занимавам, сътрудник ". А преди съвсем година изпълнителният шеф на ЦСКА Пламен Марков разгласи публично, на конференция, че предприемачът се отдръпва и повече няма да се занимава с клуба.
Със мощни поръчки се регистрираха и от , които енергично се клеха, че ще разчитат единствено на български футболисти, само че към този момент имат и няколко чужденци в състава си. Но има и друго - тяхното управление заплаши да напусне Първа лига поради неприемливо, по думите им, отношение към тима от страна на съдийската, дисциплинарната и лицензионната комисии. Тук те обаче още не са се изплюли върху поръчката си, защото чакат смяна в отношението към тях и в случай че не я виждат, ще преминат към дейности след зимната пауза. Дали ще има такива обаче - следва да забележим, но като цяло ръководителите в и на българския футбол се надпреварват кой ще направи по-силна поръчка и кой ще подвие опашка най-безшумно, когато настояванията им нито са чути, нито почетени. Но с този вид дейности - празни приказки и след това снишаване, мъжете в елитния ни футбол не би трябвало да се чудят за какво никой, но безусловно никой, към този момент не ги взема насериозно.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР