В Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ все по-често

...
В Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ все по-често
Коментари Харесай

От БАБХ призовават гражданите да бъдат внимателни при избор на услугата "транспортиране на животни" А

В Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ все по-често постъпват сигнали против лица, разгласили в интернет пространството услугата "транспортиране на животни " за домашни любимци. В следствие се оказва, че такава услуга или не се реализира, или се прави нерегламентирано и доста консуматори остават излъгани, в това число и финансово, оповестиха от Агенцията.

От БАБХ осведомят, че всеки шеф на съответната Областна дирекция по сигурност на храните, на чиято територия се намира седалището на превозвача, издава уверение на водачи на транспортни средства, в които се транспортират животни, както и на придружители на животни при превозване. Използваните за задачата транспортни средства би трябвало да бъдат утвърдени от регионалната дирекция по сигурност на храните и нито едно лице /физическо или юридическо/ не може да бъде транспортьор, в случай че не има лиценз, публикуван от Българската организация по сигурност на храните.

На електронната страница на БАБХ е оповестен указател на издадени лицензи за къси пътувания и указател на издадени лицензи за продължителни пътувания с нужната информация. Регистрите се актуализират след всяка смяна, напомнят от организацията. Всеки заинтригуван консуматор може да ревизира дали съответното транспортно средство и транспортьор са утвърдени според ветеринарномедицинското законодателство и има нужния лиценз, преди да предприеме дейности за потребление на услугата "транспортиране на животни ", на следните линкове:

http://www.babh.government.bg/userfiles/files/ZHOJKF/Registri/kratki_30.06.17.pdf и
http://www.babh.government.bg/userfiles/files/ZHOJKF/Registri/prodaljitelni_30.06.2017.pdf
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР