В България се наблюдава почти пълно завръщане към нормалния живот

...
В България се наблюдава почти пълно завръщане към нормалния живот
Коментари Харесай

Евтина бира и приятни заведения: Ето защо туристите харесват България

В България се следи съвсем цялостно завръщане към естествения живот след пандемията.

Според Световния съвет по пътувания и туризъм, до края на годината броят на посетителите се чака да доближи 75% от стойностите през 2019 година, която беше пикова за бранша.

Основната част от задграничните туристи са от Румъния, Полша, Германия, Чехия и Обединеното кралство, написа в материал по тематиката Euronews.

Съветът чака през тази година браншът да сътвори 17 500 работни места, като общият им брой доближи над 287 000.

" Ако съпоставим броя на посетителите в България с 30-милионна Гърция, ние имаме една трета от нейните гости - световноизвестната дестинация Гърция, която е несравнима с нас. Това в действителност значи, че се оправяме доста добре, като се има поради нашият размер и потенциал ", разяснява Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма.

Да пиеш бира за по-малко от 1 евро

Според него, посетителите в София, " са сюрпризирани от това, което виждат. За разлика от огромните европейски градове, където можеш да срещнеш хора от всевъзможни националности, в София по улиците са най-вече локални и множеството са доста отзивчиви ", споделя той, представен от Euronews.

По-лесно е да се срещнеш и смесиш с локалните поданици, за разлика от по-големите, по-космополитни градове.

" В София елементарно можете да си намерите компания в някой парк и да прекарате страхотна вечер, седнали пред Народния спектакъл с двулитрова бутилка бира, която ще ви коства по-малко от 1 евро. България е страна, в която можеш да се забавляваш и да живееш добре. ".

Безплатна среща с историята на града

Туристическите гидове в София имат доста работа в следствие от напора на туристи.

Томислав Рашков, който организира безвъзмездни пешеходни обиколки със „ Свободна София “, споделя, че градът е " композиция от доста разнообразни стилове, столетия и контрасти, които могат да се видят изключително в историческата част ".

Центърът на София е " едно от дребното места в света, където имаме опция да забележим джамия, синагога, католическа катедрала и две православни църкви " на напълно малко разстояние.

Ванеса Тенг, туристка от Тайван, споделя, че богатото културно и религиозно завещание на София е една от главните атракции за туристите. " Тук е балканско, само че и доста европейско, имам възприятието, че има комбинация от двете култури и това е доста забавно ", добавя тя.

Ски в Банско и 24 часа ваучър в Слънчев бряг

България е една от най-хубавите ски дестинации в Европа, написа още Euronews.

Банско е на ниска цена град за ски почивка и разполага с термални извори и СПА центрове, когато имате потребност от релакс след дългия ден по пистите.

Черноморското крайбрежие също закупи известност през последните няколко години.

Слънчев бряг е прочут с 24-часовата си празненство атмосфера и от няколко години е изключително известен измежду туристите от поколението Z.

Крайбрежието обаче може да предложи и доста спокойни плажове, тъй че не бъдете предубедени, в случай че ги предпочитате за ваканцията си.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР