В България продължителността на живот за съжаление не е голяма.

...
В България продължителността на живот за съжаление не е голяма.
Коментари Харесай

Фермерка на 107 години разкри тайната на дълголетието

В България продължителността на живот за жалост не е огромна. Причините за това са сложни, само че най-много всичко идва от неправилния метод на живот - стресови обстановки, пиянство на алкохол, тютюнопушене. Всичко това несъмнено не важи за тази ирландска фермерка, която неотдавна навърши достолепните 107 години!

При това никой не може да ѝ ги даде. Жената се споделя Бриждит Тиърни, родена е през далечната 1915 година, само че се слави с отлична памет и съвършена жизнеспособност.

"'I can still recite poetry I learned in school' - one of Ireland's oldest women turns 107

Retired farmer Bridget Tierney believes homegrown food, a calm mindset and hard work are the secrets to longevity "
— Irish Legacy (@legacy_irish)
Тиърни и да през днешния ден може да декламира текстове, научени от нея още в учебно заведение. Симпатичната неостаряваща ирландка е някогашен фермер. Тя не изпуска политически събития и обича да взема решение кръстословици, тъй като по този метод мозъкът ѝ се тренира. Тя следи всичко, което се случва по света.

Ирландката има цели 8 деца, които сега са пенсионери, 30 внуци, 45 правнуци и 4 пра- правнуци а на въпрос по какъв начин е съумяла да доивее до тази възраст дава отговор, че постоянно е била работлива, имала е позитивно отношение към нещата в живота и се е хранила с домашно приготвена храна.

 напреднала възраст

Може единствено да помечтаем да достигнем до нейните години, само че с нашия метод на живот това наподобява задача невъзможна.
Да ѝ пожелаем да е все по този начин витална и усмихната и здрава!

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР