В България липсва политика на данъчни преференции за иновативна дейност

...
В България липсва политика на данъчни преференции за иновативна дейност
Коментари Харесай

Пламен Ненов: В България липсва политика на данъчни преференции за иновативна дейност на фирмите

В България липсва политика на данъчни преференции за новаторска активност на компаниите. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “  Пламен Ненов, икономист в Норвежката централна банка и водещ институт за стопански разбори в Осло, който е определен за ръководител на новия Експертен съвет за стопански разбори в България.

По думите на Ненов това е значима политика, която към този момент съществува във всички страни от Европейския съюз.

" Много проучвания в Норвегия демонстрират извънредно позитивен резултат от тази политика върху продуктивността на норвежките компании. Тази политика към този момент съществува във всички държави-членки на Европейски Съюз – даже в Румъния и Словакия, само че не и в България. Трябва да се направи разбор на тази политика за резултатите от въвеждането й у нас “, изясни той.

Проф. Пламен Ненов изясни още, че новият Експертен съвет за стопански разбори у нас ще е напълно съвещателен орган. Този орган стартира работа с 11 члевоне. След три години ще има известно обновяване на към 1/3 от членовете. Мандатът е 5-годишен. На първо място проф. Ненов упорства за разбор на динамичността на продуктивността на българските предприятия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР