В България боб чорбата е на особена почит, но в

...
В България боб чорбата е на особена почит, но в
Коментари Харесай

Рецепта за супа от черен боб

В България фасул чорбата е на особена респект, само че в тази публикация ще споделим с вас по какъв начин да извършите чудесна чорба от черен фасул. Ето какво е нужно и по какъв начин става: 

Необходими съставки:

2 супени лъжици зехтин

1 жълт лук (фино нарязан на кубчета)

4 скилидки чесън (смлян)

1 кг изсъхнал черен фасул (изплакнат)

2 дафинови листа
 Ето кои храни не можем да консумираме сурови Ето кои храни не можем да консумираме сурови
Хората рядко си разрешаваме да хапваме сурови храни, в случай че не става дума за плодове и зеленчуци. Все отново има храни, които са изключ...

1 ч. л. Кимион

1 ч. л. Сушен магданоз

1 ч. л. Сушен риган

1 ч. л. Червен пипер

1/4 ч. л. Чили на прахуляк (или на вкус)
 Боб плакията с бекон, по която Фейсбук полудя (ОРИГИНАЛНА РЕЦЕПТА) Боб плакията с бекон, по която Фейсбук полудя (ОРИГИНАЛНА РЕЦЕПТА)
Всички обичаме фасул или бял боб, както го назовават някъде. Традиционно той се вари в тенджера. Днес ще ви предложим рецепта за запечен...

6 чаши вода (или повече, в случай че е необходимо)

сок от 1 лайм

сол на усет

Начин на подготвяне:

Изплакнете добре зърната на боба. Залейте зехтина в огромна фурна или тенджера на сдържан огън. Оставете маслото да се загрее. Добавете нарязания на кубчета лук и гответе от 3 до 5 минути или до момента в който омекне. Добавете чесън и гответе за към 30 секунди или до момента в който ухае стартира да ухае на задушено. Разбъркайте черния фасул, сушения магданоз, ригана, кимиона и дафиновите листа. Добавете вода, едвам покрие зърната. Оставете да заври и намалете топлината до приблизително ниска. Оставете да къкри 2 часа или до момента в който бобът омекне. Свалете от огъня и извадете дафиновите листа. Накрая смесете аления пипер, чилито на прахуляк и сока от лайм. Подправете със сол. Изстискайте малко лимонов  сок за изострен усет. 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР