В бъдещия проектокабинет няма да взимат министри от служебното правителство,

...
В бъдещия проектокабинет няма да взимат министри от служебното правителство,
Коментари Харесай

Филип Станев обяви кои министри ще влязат в новия кабинет

В бъдещия проектокабинет няма да взимат министри от служебното държавно управление, както и от другите парламентарно показани сили

Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали. Странно е от кое място пристигна тази информация. Това съобщи в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия Филип Станев от " ИТН ". Властта за нас не е самоцел, сподели Станев.

По думите му са били наясно с фигурата на Пламен Николов за министър председател от 12 дни, а с него работят от повече от 3 години.

Той добави, че в предстоящ проектокабинет няма да взимат министри от служебното държавно управление, както и от другите парламентарно показани сили. Ще има обаче имена от първия състав, който Има Такъв Народ бяха оповестили.

" Сравнение сред Николай Василев и Пламен Николов е доста мъчно, не сама в политиката, а и в живота. Това са две обособени персони с обособени кариери и професионални пълномощия. Те са разнообразни профили - добави той. - Единият е бил настоящ политик и е заемал министерски постове, бил е част от Национална движение „Симеон Втори", другият е нямал до този миг действително настояща политическа функционалност ".

" При Асен Василев е дългата ръка на британското правораздаване. С него са водени 3 диалога, канен е бил единствено един път в проекто кабинет. Информацията, която изнесохме от парламентарната естрада в лицето на моя сътрудник Тошко Йорданов, ние я научихме безусловно предния ден ", сподели още той Станев.

" Не знам за какво по този начин внезапно се смени отношението на Христо Иванов. В първия ни диалог от Демократична България обявиха, че нямат искания за съответни лица, за министерски кресла, дайте да приказваме за това, което ще създадем. Те не са и желали да знаят имена. И внезапно тази декларация - вземете тримата министри от служебния кабинет. Откъде пристигна това? ", показа той. И изясни, че в състава на новия кабинет няма да има никой от служебните министри. Той удостовери, че в него ще има и лица, препоръчани в първия вид на държавно управление с министър председател Николай Василев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР