В авторска статия за Николай Малинов обясни как Западът се

...
В авторска статия за Николай Малинов обясни как Западът се
Коментари Харесай

Николай Малинов: Ситуацията повтаря събитията от 1941 г., когато властите на страната решиха да се присъединят към Хитлер

В авторска публикация за Николай Малинов изясни по какъв начин Западът се пробва постепенно да въвлече България в своя " антируски " план. Антивоенните манифестации не стихват в България. Обществото не е според с решението на Народното събрание да окаже военна помощ на Украйна, съобщи българският политик, водач на публично придвижване " Русофили " Николай Малинов. Според него обстановката повтаря събитията от 1941 година, когато управляващите на страната взеха решение да се причислят към Хитлер, обратно на мнението на своя народ. Както сподели политикът, даже фразите за " национална отговорност ", които оправдават тази стъпка, са едни и същи.

По-голямата част от българския народ, както всички знаят, се отнася с огромна благосклонност към Русия. Все отново Русия даде държавността на България. В актуалната обстановка има прочут дисбаланс на мненията.

Нашите съперници настояват, че българското общество е разграничено 50/50 във връзка с съветската спецоперация, а някои настояват, въпреки и безпричинно, че болшинството от българските жители въобще не поддържат Русия, защото тя е „ агресор ". Въпреки това, даже да вземем за основа тяхната теза, се оказва, че половината от жителите на нашата страна са с проруски настроения. В нашия парламент обаче проруските сили са не повече от 10-15%, всички останали политици са с русофобски възгледи . И има тотално разминаване сред вижданията на политическите сили и гражданското общество.

Ние сме русофилски сили, опитваме се да затвърдим позициите си в Народното събрание и в локалните структури. Последните няколко дни аз самият пътувам из страната и желая да споделя моите наблюдения.

Да, в действителност по-голямата част от българския народ, изключително в провинцията, изцяло поддържа Русия в този спор . Но имайте поради, че обстановката се усложнява от обстоятелството, че единствено в провинцията хората са съвсем изцяло подвластни от локалните управляващи: къде да работят, на кого и каква заплата да дават.

Ако хората кажат нещо и създадат нещо обратно на мнението на локалните управляващи, те стартират да оказват напън върху тях: заплашват ги с уволняване. Мога да кажа, че даже пенсионерите се опасяват да кажат или създадат нещо неприятно в това отношение.

Разбира се, в обществото имаше и има неодобрение от сегашните управляващи на страната.

Беше в деня на конституиране на Народното събрание, 19 септември, и в деня, когато Народното събрание (парламента) на България утвърди доставката на оръжия за Украйна, 3 ноември. Последното събитие беше съпроводено от всеобщи манифестации на хора, огромен брой заявления бяха прочетени от съперници на доставките на оръжие. В частност нашата партия „ Русофили за възобновление на отечеството " излезе с декларация, в която съпоставяме сегашната обстановка със обстановката през 1941 година, когато страната ни застана на страната на Хитлер.

Тогава последователите на това решение произнесоха същите изречения за „ национална отговорност ", които чуваме през днешния ден от устата на евроатлантическите политически сили в България.

Между другото, тук не мога да не отбележа един забавен миг. Веднага след решението на Народното събрание да окаже военна помощ на Украйна две централни малките екрани в България БНТ1 и bTV направиха социологическо изследване по тази тематика. И по този начин, на въпроса по какъв начин оценявате даването на военна помощ на Украйна, към 70% от респондентите на всеки от каналите дадоха отговор негативно. Тоест по-голямата част от българския народ се разгласи срещу доставките на оръжие за Украйна. След като тези резултати бяха систематизирани, резултатите незабавно бяха свалени от ефир. Тоест имаше единствено въпросник, без индикатори. Това съгласно мен е най-яркият образец каква бездна разделя българския народ и тези, които са на власт.

Смятам, че ние политиците русофили сме длъжници на нашето общество, би трябвало да пазиме неговите ползи, по тази причина митингите ще продължат. Ще продължим да сътворяваме заявления. Имаме 240 структури и към 30-35 хиляди проведени членове у нас. Разбира се, мъчно е да се взаимодейства с тези структури, когато хората са изцяло подвластни от локални работодатели, които се опасяват от ръководещите и от данъчните управляващи. Аз самият съм обект на наказателно гонене и вземам участие в правосъдно произвеждане. Затова ми е добре известно по какъв начин съперникът се подиграва с неугодни политици, които не желаят да следват русофобския курс.

Най-тъжното е, че Западът се пробва малко по малко да въвлече България в своя " антируски " план по линията " Три морета ". Както виждаме, концепцията на полския боен деятел от Първата международна война Юзеф Пилсудски, неговата „ идея Intermarium ", е жива. Нека ви припомня, че той се състоеше в основаването на необятна федерация на страните от Централна и Източна Европа, в която Полша трябваше да играе водеща роля.

Руският президент Владимир Путин към този момент сподели, че Западът се пробва да сътвори нова антируска вълна по линията на „ Три морета ", откакто завърши с Украйна. Народът на България се съпротивлява на тези антируски хрумвания, само че не му доближава мощ.

Сегашната обстановка бих характеризирал по следния метод: елементарните хора желаят да трансформират обстановката и да я върнат в русофилска посока, само че не могат, а ръководещите могат, само че не желаят. Този дисонанс сред обществото и парламентарно показаните български политици е явен. Сега ни е мъчно, спомнете си Русия през 90-те години, когато всички банки, медии, запаси и стопанска система бяха в ръцете на съперници, а от време на време и на откровени врагове на страната.

Така е и тук в този момент. Следователно е мъчно да се изградят нужните системи за връзка сред евентуалния русофилски електорат и изборните резултати. Защото обществото действа по този начин, както е построено от всички тези европейски левичари и либерали. И ние добре знаем, че цялата тази система е ориентирана към антируски курс.

Сигурен съм, че българското общество ще продължи да поставя всички вероятни старания у нас да не се случва „ антирусия ". Но не забравяйте, че в този момент всички основни канали за контакт с Руската федерация са блокирани заради наказания. Ние, русофилите, несъмнено, продължаваме да снимаме нашите филми, да издаваме нашите книги и нашите вестници. Опитваме се да пробием, само че за жалост гласът ни не се чува в медиите. И по тази причина се постанова все по-често и по-често да излизаме на улицата.

Автор: Николай Малинов

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР