В автономния район Иракски Кюрдистан днес гласуваха на референдум за

...
В автономния район Иракски Кюрдистан днес гласуваха на референдум за
Коментари Харесай

В автономния Иракски Кюрдистан гласуваха на референдум за независимост

В самостоятелния регион Иракски Кюрдистан през днешния ден гласоподаваха на референдум за самостоятелност. Хората се надяват това до докара до появяването на тяхна лична страна.
Срещу документ за идентичност всеки искащ да гласоподава получава бюлетина, на която е записан въпросът: Искате ли кюрдският район и кюрдските области отвън него да станат самостоятелна страна?
След това с бюлетината хората минават зад спонтанни заграждения от картон, където попълнят своя отговор, съобщи bTV. Излизат, потапят показалеца на дясната си ръка в мастило и по-късно имат право да пуснат своята бюлетина в урната.
Боядисаният пръст на дясната ръка през днешния ден в Иракски Кюрдистан беше мотив за горделивост.
„ Надявам се децата ми един ден да се гордеят с мен, тъй като съм дал своя вот Кюрдистан да бъде страна. Днешният референдум е като втори рожден ден за мен”, споделя Шерзад Амеди.
Днешният избор не е просто обръщение към управляващите в Ирак и всички съседи. Днес най-силната политическа мощ – Демократическата партия на Кюрдистан на президента Барзани приготви гласоподавателите и за наближаващите на 6 ноември избори за парламент.
„ Ние сме водещата партия в Кюрдистан. Ние сме тези, които взимат решенията за бъдещето на страната, по тази причина сме сигурни, че хората ще гласоподават за нас и ние ще спечелим още веднъж. Близо половин милион пешмерги изгубиха живота си, с цел да я има кюрдската страна. Затова през днешния ден приказва историята”, съобщи водачът на ДПК в област Дахук Сербест Туруанши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР