В Австрия влезе в сила локдаун за неваксинираните срещу ковид,

...
В Австрия влезе в сила локдаун за неваксинираните срещу ковид,
Коментари Харесай

В Австрия влезе в сила локдаун за неваксинирани, правителството обмисля и вечерен час

В Австрия влезе в действие локдаун за неимунизираните против коронавирус, съобщи ДПА. Граждани, които не са ваксинирани, ще могат да излизат от вкъщи си при основна нужда, за посещаване при доктор или с цел да вървят на работа. Разрешава им се също да излизат за къси разходки. Ще бъдат основани и контролни пунктове, които ще наблюдават за спазването на наредбите. Нарушенията ще се санкционират с санкции до 1450 евро.

Данните за разпространяването на болестта от ковид в страната сочат нарастване. В неделя управляващите записаха над 11 552 нови случаи, а броят на новозаразените на седемдневна база сподели приблизително по 850 на 100 000 души население.



Мерките за налагане на локдаун ще останат в действие в началото за интервал от 10 дни. Ограниченията се вкарват от федералното държавно управление и държавните управления на няколко провинции, само че канцлерът Александър Шаленберг сподели, че провинциите са в правото си да вкарат още по-строги ограничения.

Столицата Виена към този момент разгласи, че ще вкара спомагателни правила с условие за PCR тест от имунизирани и преболедували, които посещават заведения за хранене вечер, както и за всички събития, на които участват повече от 25 души.



Надеждата е, че локдаунът ще насърчи имунизацията. При предходното стягане на ограниченията имаше скок в броя на хората, които си поставяха ваксини против COVID-19. Около 65 % от популацията в Австрия към този момент е ваксинирано.

Австрийското държавно управление обмисля налагане на вечерен час от 22 ч. Решение по въпроса ще бъде взето в сряда, заяви нощес министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн по публичната телевизия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР