В Атина, както и в Шанхай, се констатира, че отношенията

...
В Атина, както и в Шанхай, се констатира, че отношенията
Коментари Харесай

Мицотакис след срещата с Цзинпин: Двустранните отношения са по-топли от всякога

" В Атина, както и в Шанхай, се установи, че връзките ни са по-топли от всеки път ", съобщи гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис след диалога си в Атина през днешния ден с китайския президент Си Цзинпин, оповестява " Катимерини ".

Това е втората среща на двамата за последната седмица след диалога им в Шанхай предишния понеделник.

Гръцкият министър председател се спря на смисъла на 16-те междуправителствени съглашения, които ще бъдат подписани след диалозите на двете делегации. Мицотакис посочи китайските вложения в пристанището Пирея, което става значим директен логистичен център, приветства навлизането на китайски банки в Гърция и загатна увеличението на туристическия поток от Китай. Гръцкият министър председател заяви, че през април идната година ще направи ново посещаване в Китай, съобщи Българска телеграфна агенция.Мицотакис след срещата с Цзинпин: Двустранните връзки са по-топли от всеки път

От своя страна президентът на Китай дефинира китайските вложения в пристанището Пирея като " най-големия план от самодейността " Един пояс, веднъж ". Си Цзинпин заяви още, че стокообменът сред двете страни е повишен 2,5 пъти спрямо предходната година.

" Китай и Гърция са по същината си сътрудници в основаването на " Един пояс, веднъж ". Тази самодейност би трябвало да бъде укрепена с по-нататъшното развиване на страната ви. Ние чакаме да бъдат осъществени партньорства в доста области и желаеме да укрепим директната роля на Пирея и да засилим потенциала на високоскоростната информационна линия по суша и море Китай - Европа ", сподели президентът Си.

Следобяд Си Цзинпин и Мицотакис ще посетят оборудванията на китайската компания Коско (Cosco) на контейнерния терминал на пристанището в Пирея. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР