В американския щат Ню Мексико без официално обявена причина е

...
В американския щат Ню Мексико без официално обявена причина е
Коментари Харесай

ФБР затвори слънчевата обсерватория в Ню Мексико

В американския щат Ню Мексико без публично оповестена причина е затворена слънчевата обсерватория, а на място работят членове на Федералното бюро за следствие (ФБР) оповестява РИА Новости, базирайки се на порталът Space.
Отбелязва се, че обсерваторията не работи от 6 септември, когато е евакуиран личният състав. През това време на място сътрудници на ФБР са водили следствие.
От Асоциацията на университетите за проучвания в региона на астрономията AURA, под чието ръководство се намира този обект са съобщили единствено, че " се проверяват проблеми със сигурността " и е " решено краткотрайно да бъде освободена обсерваторията като защитна мярка до по-нататъшно предписание ". От организацията прибавят, че работят със " съответните органи ", само че без да прецизират с каква цел.
Space прибавя, че към случая към този момент са се появили разнообразни клюки. Така да вземем за пример някои допускат, че обсерваторията може би е затворена, с цел да не се пренасочва информация за смъртоносни супер изригвания на Слънцето, а други считат, че в постройката тече следствие за шпионаж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР