В американските щати Флорида и Тексас бяха потвърдени пет случая

...
В американските щати Флорида и Тексас бяха потвърдени пет случая
Коментари Харесай

Първи случаи на малария в САЩ от десетилетия насам

В американските щати Флорида и Тексас бяха доказани пет случая на малария. За първи път от 20 години насам в Съединени американски щати бе записано разпространяване на локално равнище на евентуално смъртоносното заболяване, пренасяно от комари. Това заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, като се базира на изказване на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Четири случая са били регистрирани в щата Флорида и щата Тексас през последните два месеца, заяви държавната организация.
Властите във Флорида обявиха, че първият случай е бил диагностициран на 26 май в окръг Сарасота, а управляващите в Тексас оповестиха на 23 юни, че гражданин на щата, който е работил в окръг Камерън, също е бил диагностициран със болестта.
В предизвестие, оповестено през вчерашния ден, Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите показват, че маларията се счита за изключителна здравна обстановка и че всеки, който има признаци, би трябвало да бъде " незабавно прегледан ". Въпреки това държавната организация съобщи, че рискът от малария на територията на Съединени американски щати остава извънредно невисок и че множеството случаи са породени от пътувания отвън страната. Според организацията 95% от случаите на заразяване с малария са регистрирани в страни от Африка.
Маларията се предизвиква от пет типа паразита, пренасяни от някои типове женски комари. Симптомите включват висока температура, настинка, главоболие, болки в мускулите и отмалялост. Маларията може да докара и до животозастрашаващи увреждания като бъбречна непълнота, гърчове и кома.
Щатът Флорида разгласи паника във връзка със болесттите, пренасяни от комари, и предложи на жителите да източват неизползваемите водни басейни, да се уверят, че на прозорците им има комарници, и да употребяват инсектициди, с цел да отблъскват комарите.  
Щатът Тексас също издаде предизвестие, в което поучава лекарите да изследват постоянно историята на пътуванията на пациентите си, с цел да може да бъде по-лесно открито дали въпросното лице със признаци на малария е било ухапано от комари в регион с висока интензивност на инфекциозното заболяване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР