В актуализацията на бюджета има заложени реформи и увеличаване на

...
В актуализацията на бюджета има заложени реформи и увеличаване на
Коментари Харесай

Липса на реформи в проектобюджета може да спъне коалицията

" В актуализацията на бюджета има заложени промени и увеличение на възнагражденията в някои администрации ", съобщи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров пред публицисти.

По думите му, това ще бъде съчетано с оптимизация.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански съобщи, че в квалифицирания документ липсват промени и се разгласи за промени в социално-осигурителната и пенсионната система.

От Българска социалистическа партия са на мнение, че най-уязвимите групи ще получат поддръжка, а от Демократична България обявиха, че част от предложенията им са залегнали в текстовете, само че други - отсъстват.

От думите на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев стана ясно, че и приходната, и разходната част ще се усилят еднообразно. С какъв брой тъкмо - не е ясно. Дефицитът ще се резервира 4.1%. Пенсиите ще се усилят приблизително с 10% от първи юли, а Коронавирус добавката ще стане част от пенсията. От октомври ще се промени модела за осъвременяване на пенсиите. Синдикатите упорстват от 1 юли да скочи и минималната работна заплата - нещо, което изпълнителната власт съобщи, че няма да се случи в границите на тази година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР