В акцията Елха на желанията президентът на Русия Владимир Путин

...
В акцията Елха на желанията президентът на Русия Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин изпълни желанието на болно дете да се запознае с истинска панда

В акцията " Елха на желанията " президентът на Русия Владимир Путин извърши фантазията на тежкоболно дете от Тулска област да прегърне същинска панда. Това заяви пресслужбата на общоруската акция за взаимопомощ " Ние дружно ".

На 5 декември по време на заключителното мероприятие в областта на доброволчество, онлайн маратона " Ние дружно ", президентът се включи в акцията " Елха на желанията " на благотворителния план " Мечтай с мен ". При онлайн връзка Путин избра две детски стремежи. Едното от тях бе на 10-годишния Александър , който доста е желал да прегърне същинска панда.

Заедно с родителите си момченцето дойде в столицата и се срещна с панда под надзора на сътрудници на Московския зоопарк. Те му описаха по какъв начин минава денят на животните, по какъв начин се грижат за тях и учат държанието им. Саша посети специфичната зона за подготовка на огромните панди и даже направи неповторима тениска: дружно с пандата Жуи те нанесоха принтове. От съображения за сигурност той не прегърна в действителност животното.

Сътрудниците на зоопарка обаче подариха на Саша панда играчка и направиха обиколка с него и фамилията из цялата зоологическа градина.

" За мен протичащото е нещо свръхестествено . Аз съм разчувствуван и щастлив. Много обичам пандите - те са огромни и пухкави ", сподели момчето.

През това президентът му звънна по телефона и момченцето му благодари, че е извършил желанието му.

От 9 месеца Александър е с диагноза " захарен диабет от първи вид. Болестта води до затруднения, измежду които е влошено зрение.

Акцията " Елха на желанията " цели да бъдат изпълнени фантазии на тежко заболели деца, сирачета и деца от обществено слаби фамилии, отбелязва ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР