В 9 ч. сутринта в аудитория 224 в Ректората на

...
В 9 ч. сутринта в аудитория 224 в Ректората на
Коментари Харесай

Кандидат-студентите по литература в СУ пишат есе върху френска мисъл


В 9 ч. сутринта в публика 224 в Ректората на Софийския университет „ Климент Охридски “ бе обещано началото на конкурсния изпит по български език и литература, съобщи кореспондент на БГНЕС.

С този изпит продължава втората кандидатстудентска сесия на Алма матер за образователната 2018/2019 година, а броят на кандидат-студентите, декларирали присъединяване за него, е 1581.

Бъдещите студенти бяха приветствани персонално от декана на Факултета по славянски филологии доцент доктор Бойко Пенчев. „ Всичко е във вашите ръце, не се оставяйте отрицателните условия да ви затормозят. Задачите и есето са направени по този начин, че да разгърнете своите благоприятни условия. Вярвайте в себе си “, съобщи той преди началото на изпита и пожела на всички да бъдат признати в мечтаните от тях специалности.

Кандидат-студенти изтеглиха тестови вид № 2, а тематиката на есето, върху която ще би трябвало да разсъждават е една мисъл на френския публицист Андре Жид, която гласи: „ По-добре да те ненавиждат за това, което си, в сравнение с да те обичат за това, което не си “. Част от тях се зарадваха и я оцениха като лесна, а други – не чак толкоз.

„ Темата допуска разсъждение, допуска персонална позиция и е разбираема. Очакваме положителни резултати “, счита доцент Пенчев.

Деканът на Факултета по славянски филологии регистрира доста нарастване на искащите да положат изпит по български език и литература спрямо предходните години. „ Откакто направихме изпита в новия вид, с есе и тестови задания, имаме съвсем двойно увеличение на броя на студентите “, аргументира се той.

Кандидатите да се образоват в СУ даже са повече от тези, които са положили изпит през миналата сесия, провела се през март.

Председател на изпитната комисия е проф. Йовка Тишева, а с сполучливо изискан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат доста специалности, измежду които „ Философия ”, „ Психология “, „ Социология “, „ Културология “, „ Публична администрация “, „ Библиотечно-информационни науки “, „ Публични осведомителни системи “, „ Комуникационен мениджмънт “, „ Педагогика “, „ Социални действия “, „ Неформално обучение “, „ Славянска лингвистика “, „ Българска лингвистика “, „ Балканистика “ и доста други. С изпит по български език и литература, само че и с сполучливо положен изпит по история на България бъдещите студенти могат да учат в компетентност „ Право “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР