В 4,15 часа сутринта е бил получен сигнал, че .

...
В 4,15 часа сутринта е бил получен сигнал, че .
Коментари Харесай

Румен Николов: Човешка грешка е довела до случилото се с кораба VERA SU

 В 4,15 часа сутринта е бил получен сигнал, че. При извършеното следствие се открива, че това е корабът VERA SU, който е с турски корабособственици. Това съобщи на брифинг във Варна шефът на Главна дирекция " Аварийно избавителна активност “  Румен Николов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Корабът е плавал от южна Украйна към Варна.

" Това което несъмнено беше открито е, че корабът не е променял курса си, което дава съображение да се мисли, че има някакъв проблем в работата на екипажа. Корабът е претрупан с тор.  Няма някакви проблеми с персоналния състав и няма разливи, което е положителната вест. На място беше пратен катер, който обследва региона и направи фотоси “, сподели още Румен Николов.

Той добави, че няма и потърпевш екипаж. Предприети са ограничения за наблюдаване положението на кораба, който е затънал с носовата си част, в непосредствена непосредственост до брега, като дистанцията от десния ръб до скалите е към 4 метра.

В момента се водят диалози за изпращане на водолази, които да открият фактическото положение на корпуса. Решението би трябвало да бъде взето от корабособственика, който би трябвало да реши на кого тъкмо ще разпореди интервенцията, защото всичко е обвързвано с финансиране на интервенцията.

“На борда на кораба има и към 20 тона леко корабно гориво. След като установим какво е действителното положение на кораба ще се подхващат ограничения и по изтеглянето му. Освен това имаме подготвеност за активиране и на Аварийния щаб за битка с разливите, в случай че това се наложи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР