В 3 от общо проверени 280 автомобила по автомагистрала Тракиия

...
В 3 от общо проверени 280 автомобила по автомагистрала Тракиия
Коментари Харесай

Обръч от 7 КПП-та работи около Бургас заради нелегалните мигранти

В 3 от общо тествани 280 автомобила по автомагистрала " Тракиия " в област Бургаст са били открити мигранти. Това оповестиха пред публицисти в Бургас директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Калоян Калоянов и началникът на охранителна полиция и КАТ комисар Марин Димитров.
Още по темата
Седем контролно-пропускателни пункта на територията на Бургаска област извършват инспекции за незаконни мигранти на коли, рейсове и товарни коли. Целта е да се предотврати навлизането им в градовете и навътре в страната. За 24 часа, откогато е основана организацията са арестувани 5-ма каналджии и близо 30 незаконни мигранти, съобщи. Проверени са над 280 транспортни средства.

Областната дирекция на полицията и бургаската жандармерия са основали новата организация. В нея не взе участие Регионалната работа " Гранична полиция ".

Още фотоси вижте тук

КПП-тата ще работят като добър филтър, посредством който да се откриват и задържат в точния момент каналджии, пренасящи бежанци към морския град и ще бъдат денонощни, уточни шефът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

 Снимка: БТА



.

" Ние вършим всекидневен разбор на ситуацията. Ако е належащо дислоциране, ще бъде направено такова ", сподели той.

" Пунктовете са ситуирани в разнообразни точки в региона. Тук, където се намираме, са открити пилотен автомобил и идващ го подобен. Във втората кола е имало седем мигранти от Ирак. Водачите на колите са български жители. След осъществените им проби за наркотични субстанции, те са дали позитивни резултати ", добави Калоянов.

Началникът на отдел " Охранителна полиция и КАТ " комисар Марин Димитров изясни на конференция през днешния ден каква е задачата на основания обръч от контролни постове: " Да противодействаме на незаконния трафик на мигранти ".

 Снимка: БТА

Буквално всеки микробус, рейс и товарен автомобил се стопира за инспекция на Контролно -пропускателни пункт в местността " Пода " край Бургас.

Въпреки че това затруднява трафика измежду водачите няма недоволни.

 Снимка: БТА

Още не е оповестено къде тъкмо се намират пропускателните пунктове, само че такива има край местността " Пода ", на входа на Бургас, в региона на Средец, Карнобат и на още няколко места. 

 Снимка: БТА

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР