В 28 лунен ден е един от онези дни, когато

...
В 28 лунен ден е един от онези дни, когато
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 30.01.2022

В 28 лунен ден е един от тези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се даже да намалите нормалното количество употребявана храна. От тежката храна, най-вече от месото, мощно се предлага да се откажете.

Нежелателно да се употребяват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всевъзможни тестени печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с чудесно самочувствие и здраве.

Ако решите да извършите разтоварващ ден, пробвайте се да започнете да пиете единствено пресни плодови сокове от самото начало. Алтернативно, можете да добавите към диетата повече зеленчуци и плодове. Като вид, може да сварите зеленчуците.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; оказва помощ при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; уголемява сърдечните съдове и намалява холестерола; усилва лактацията при кърмачки; понижава възпалението в бъбреците, лекува стоматит; отстрани нервността и възприятието на боязън.

КНИЖЕН КЕБАП ОТ ГЪБИ

Продукти: 200 г гъби, 2-3 връзки свеж лук, 1-2 глави остарял лук, 80 г масло, магданоз, джоджен, 2-3 лютиви чушлета, червен пипер, сол.

Приготвяне: Гъбите се нарязват на части и се задушават в маслото. Прибавя се остарелият лук, нарязан на дребно, след това пресния. След като се задушат, поставят се джодженът, магданозът, задачите чушлета, солта и аления пипер.

Така приготвения кебап се увива в пергаментова хартия, намазана с масло, стяга се във тип на бохча и се пече в умерена фурна 10-15 минути.

Поднасят се топли дружно с хартията, която се раздира на масата.

Любопитно: Въпреки редица научни разногласия през годините през днешния ден експертите по тематиката са по-скоро уверени, че гъбите са по-близки до животните, в сравнение с до растенията. Още от антични времена са били употребявани за прехранване. Често са участвали на трапезите на царе, ханове и императори. Консумират се главно поради хранителната им стойност, която е сходна с тази на зеленчуците и продуктите от скотски генезис.Богати са на белтъчини, минерални соли, мазнини, витамини и др.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР