В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху

...
В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – четвъртък – 30.12.2021

В 26-ия лунен ден лунните сили оказват мощно влияние върху нашите органи, ето за какво идеалният вид е да се гладува. Но в случай че това ви наподобява невероятно, просто се пробвайте да намалите количеството употребявана храна.

Не би трябвало да се употребява месо. Всяка храна може да се трансформира в отрова. Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, артикули от брашно, консервирани храни и полуфабрикати през днешния ден. Вашата диета би трябвало да бъде съвсем напълно зеленчуци и плодове, и най-хубавият вид е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма. Днес не трябва нито да пиете, нито да пушите.

Нашата храносмилателна система в този момент се нуждае от доста деликатно отношение. Ако не спазвате минималните ограничавания, в случай че не коригирате нормалната си диета съгласно рекомендациите, рискувате да получите тежки обостряния на хронични болести, лекуването, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – работи противогъбично, намалява холестерола, възстановява активността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър резултат има въобще върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, защищава от отичане. Съдържа доста желязо, калций, йод, фосфор.

Днешното предложение:

ЧОРБА ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Продукти: 1 дребна или ½ огромна кисела зелка, 1 глава лук, 6 с. л. олио, 1 с. л. брашно, 1 дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер.

Приготвяне: Зелката се изстисква добре и се нарязва на тънки лентички.

Нарязаният на дребно лук се запържва в олио, след това се прибавя нарязаното зеле и се задушава 5 минути под капак на сдържан огън.

Налива се 1 л гореща вода, пуска се дафиновия лист и черния пипер. Зелето се вари, до момента в който омекне.

Прави се запръжка от препечено брашно и 2 с. л. олио и се прибавя към чорбата, като се бърка с дървена лъжица.

ВАРЕНА ТИКВА

Приготвяне: Разрежете тиквата на две и я почистете от семената и влакната. Нарежете я на части и ги наредете с кората надолу в тенджерата (може и да са обелени). На дъното поставете паница или железна мрежа за варене на пара. Налейте малко вода и варете на спокоен огън, до момента в който омекне тиквата. Внимавайте да не изври водата и в случай че би трябвало долейте. Тиквата се сервира студена, поръсена със захар.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР