В 22 области, в 78 населени места министерството разполага с

...
В 22 области, в 78 населени места министерството разполага с
Коментари Харесай

В Момента Много Българи Треперят! Всеки Момент Държавата Гони От Жилищата Им Всички, Които Са

В 22 области, в 78 обитаеми места министерството разполага с 2591 жилището, ателиета и гаражи, от които близо 700 са в София и София област.

Повечето служебни парцели се употребяват законно от военнослужещи и цивилни чиновници на Министерството на защитата и Българската войска.

Близо 200, обаче, са ведомствените жилища, ателиета и гаражи на територията на цялата страна, които от години се населяват непозволено от лица, изгубили правното съображение за това.

В същото време е налице изострен дефицит на служебни жилища, заради което 4 100 военнослужещи и цивилни чиновници на Министерството на защитата и Българската войска са картотекирани като безквартирни, а някои от тях са със характерни потребности, заради хронично заболели деца. На тези, които са наели частни квартири, всеки месец се изплащат обезщетения от бюджета на Министерството на защитата.

Както е известно, законодателят императивно е задължил Министерството на защитата да предприеме дейности за дейно административно придобиване на населяваните в прорез със закона ведомствени жилища /чл. 80а от Закона за държавната благосъстоятелност и по отношение на член 226 б от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България/. С оглед на високата обществена сензитивност на този въпрос и редом с осъществяването на закона, министърът на защитата Красимир Каракачанов е разпоредил на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “ Валери Стоянов да прегледа всеки случай поотделно и да предложи съответни разновидности за най-тежките случаи измежду тях.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР