В 21.30 довечера е началото на Новогодишния концерт, който организира

...
В 21.30 довечера е началото на Новогодишния концерт, който организира
Коментари Харесай

Новогодишният концерт в София на пл. Батенберг започва в 21.30 ч.

В 21.30 тази вечер е началото на Новогодишния концерт, който провежда Столичната община на площад " Батенберг " в София. Градският превоз ще работи с удължено разписание. Ще бъде лимитирано придвижването на пътни транспортни средства в региона след 16.00 часа. Пропускателните пунктове за площада ще бъдат шест.

До 01:00 часа на 1 януари ще продължи концертът. Няма да има фойерверки и пиротехника. Предвидено е светлинно шоу.

Свилен Ноев от група " Остава " заяви кои ще са участниците в концерта:

" Brazz ViliDJ, Криста, страхотна поп певица, по-късно сме ние - " Остава ", по-късно са Дони и Нети, на Нова година ще свири Ибряма с неговия оркестър, по-късно - легендите от " Тангра ".

За положителното въодушевление ще се погрижи и Брас бендът на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков ".

Ето какво показа Нети за страстта към посрещането на Новата година:

" Това е ужасно прекарване и да си пожелаем да сме здрави и усмихнати, всички към нас и дай боже да има мир през идната 2024 година Заповядайте, ние с Дони ще сме там, ще ви изпеем наши обичани песни, уповавам се и ваши и в 12:00 часа дружно ще изпеем химна на нашата Република България ".

Шест ще бъдат пропускателните пунктове, обособени по периферията на площада. 200 полицейски чиновници и 12 от общинска полиция ще съблюдават за реда по време на концерта, осведоми Красимир Димитров от Столичната община:

" Тези жители, които са във очевидно нетрезво положение, няма да бъдат допускани до концерта. С пиротехника и стъклени чаши също няма да бъдат допускани през КПП-тата. За концерта сме подсигурили задоволително екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", също пожарни екипи и коли за спешна помощ.

От 18 часа през днешния ден до 2 часа на 1 януари ще бъде разрешено потреблението на пиротехнически произведения в София. Наредба на Общинския съвет не разрешава да се гърми до учебни заведения, детски градини и лечебни заведения. Заместник-кметът по обществени действия Надежда Бачева прикани хората да се въздържат от потреблението на такива произведения и фойерверки по време на празника:

" Кучета, дребни деца, хора с увреждания - това доста им пречи, смущава ги и считам, че няма потребност от такива страсти в празничната нощ ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР