В 16 лунен ден преяждането не е позволено, тъй като

...
В 16 лунен ден преяждането не е позволено, тъй като
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – понеделник – 16 май 2022

В 16 лунен ден преяждането не е разрешено, защото всяко ненужно тегло се трансформира в наднормено тегло. Днес е удобен ден за намаляване и диета - всички старания ще ви се изплатят.

Категорично не се предлага да организирате празненства на този ден и да се отдавате на разхищаване с храна. Намалете до най-малко количеството протеинови храни (белтъчини), пробвайте се да премахнете месото, мазните и пържените храни от диетата си през днешния ден. Препоръчително е ястието да се яде незабавно след приготвянето.

Днес не би трябвало да ядете месо, гъби и бобови растения. Най-добре се усвояват зеленчуците, зърнените храни, киселото мляко, леките супи. През тази нощ кръвта се възобновява, тъй че всевъзможни ястия с добавка на куркума ще бъдат доста потребни. Благоприятно е да се яде пълнозърнест самун, ябълки и круши, череши, мед.

Сега тялото ни се нуждае както от прочувствено, по този начин и от енергийно поддържане. Затова се пробвайте да приемате повече витамини, храни, богати на диетични фибри и микро-макроелементи. Най-добрият избор в храната за шестнадесетия лунен ден са зеленчуците и плодовете. Можете да ги употребявате както сурови, по този начин и като част от разнообразни ястия: зеленчукови яхнии и супи, зеленчукови и плодови салати, компоти и желета, плодови мусове, смутита и сокове. Ако съумеете да следвате тези рекомендации, ще почувствате голям прилив на сила и ще се появи приятна лекост в цялото тяло.

МЛЕЧНА СУПА С ТИКВИЧКИ И КАРТОФИ

Продукти за 5 порции: 1,5 прясно мляко, 500 г тиквички, 500 г картофи, 30 г краве масло, 1 с. л. захар, сол.

Приготвяне: Картофите се нарязват на кубчета и се пущат в кипящото мляко, което е разредено с малко вода. Варят се 10 минути и се прибавят тиквичките, които са обелени и нарязани на кръгчета.

Добавя се захарта и солта. Супата се доварява на слаб огън. Пред да се в профил от огъня, се поставя маслото.

БАНАНИ С ОВЕСЕНИ ЯДКИ

Продукти: 4 твърди банана, 2 чаши овесени ядки, 1 яйце, ½ чаша разтопено масло, 2 лъжици захар, щипка сол.

Приготвяне: Смесва се разрушеното яйце със захарта и солта.

Обелват се бананите, потапят се в яйчената примес и се овалват в натрошените овесени ядки. Поставят се върху квадрат, изрязан от фолио и се пекат на грил в продължение на 10-12 минути. Обръщат се бананите един път и се постоянно се поръсват с маслото.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР