В 15-тия ден от началото на руската агресия в Украйна

...
В 15-тия ден от началото на руската агресия в Украйна
Коментари Харесай

Огънят в Украйна няма да спре

В 15-тия ден от началото на съветската експанзия в Украйна министрите на външните работи на двете страни Дмитро Кулеба и Сергей Лавров се срещнаха в южния турски град Анталия с присъединяване на турския им сътрудник Мевлют Чавушоглу , предава Анадолската организация.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба съобщи, че не са се договорили за преустановяване на огъня и че Лавров не е заречен филантропични коридори за евакуация на жителите на Мариупол.

Въпреки това Кулеба съобщи, че е подготвен да се срещне още веднъж с Лавров в същия формат.

Тристранната среща на високо равнище стартира в 11:20 ч. локално време (10:20 ч. българско време) в коридорите на форума за дипломация в Анталия в Турция и продължи по-малко от един час . Тримата министри ще дадат обособени пресконфернции.

Преди срещата в сряда Кулеба в обществените мрежи изрази вяра за " добросъвестни диалози, не от позиция на пропагандата, а в действителност със задачата да се откри решение за това по какъв начин да се постави завършек на войната, водена от Русия ".

Отделно турският президент Реджеп Тайип Ердоган в сряда също изрази вяра срещата да отвори порти за непрекъснато преустановяване на огъня.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР