В 12 от общо 20 изследвани големи бразилски градове се

...
В 12 от общо 20 изследвани големи бразилски градове се
Коментари Харесай

Пазар, на който имотите поевтиняха

В 12 от общо 20 изследвани огромни бразилски градове се следи спад в цените на жилищата през ноември, сочат данните на компанията FipeZAP. Сред тя е и най-големият град Рио де Жанейро. Там се следи близо 1% спад през ноември по отношение на месец по-рано. Според експерти обезценяването е по-голямо, като се има поради, че данните на FipeZAP са на база офертни, а не стойности при подписване на покупко-продажбите. Разликата сред оповестената цена и тази, на която се изповядва договорката е сред 10% и 15%.

Цените на жилищата ще продължат да спадат и през идващите няколко месеца. Това ще засегне и пазара на наеми, предвиждат специалисти.

Средната цена на квадратен метър жилищна повърхност в обсъжданите градове е 2310 USD. Въпреки спада, Рио де Жанейро държи челната позиция на най-скъп град. Там парцелите се търгуват против 2980 USD/кв.м. Второто място е за Сао Пауло – 2640 USD/кв.м. Третата позиция е за Федералния окръг, където жилищата се търгуват против 2500 USD/кв.м. Най-ниските цени на жилищата са 1080 USD/кв.м. в Контажен и 1250 USD/кв.м. в Гояния.

Ако се преглеждат данните на годишна база, то в шест града се следи повишаване на жилищата, като в два от тях процентът на нарастване надвишава инфлацията, чийто размер е 2.9%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР