В 12.30 часа българско време Чарлз III и кралицата-консорт Камила

...
В 12.30 часа българско време Чарлз III и кралицата-консорт Камила
Коментари Харесай

Крал Чарлз III отива в парламента в Лондон, за да получи съболезнования

В 12.30 часа българско време Чарлз III и кралицата-консорт Камила ще вземат участие в гала в Народното събрание, по време на която ръководителите на двете камари ще им връчат съболезнованията на депутатите и благородниците, добавя БНР.

 

Протоколът повелява кралят да отговори. Това на процедура ще бъде първото посещаване на новия  монарх в английския парламент. След това кралската двойка поема на обиколката из страната, като първо ще посети  шотландската столица Единбург. Там през вчерашния ден от имението Балморал, където умря кралицата, бе превозен нейния ковчег, който бе оставен в Тронната зала на двореца Холирууд.

 

При идването на Чарлз III и Камила в Единбург с тържествена гала ще му бъдат предадени ключовете на града в предния двор на двореца Холирууд. След това с върволица ковчегът на кралицата ще бъде закаран в катедралата " Сейнт Джайлс ", където вечерта ще бъде изложен за поклонение на опечалените. Кралят ще се срещне с първия министър на Шотландия Никола Стърджън преди да посети шотландския парламент. Вечерта кралят и членове на кралското семейство ще бъдат на бдение около ковчега на Елизабет II в катедралата " Сейнт Джайлс ".

 

Шотландската общност ще има опция да отдаде респект на кралицата в катедралата до вечерта на идващия ден. Във вторник вечер ковчегът ще бъде трансфериран със аероплан на кралските военновъздушни сили до базата Нортхолт и оттова превозен до Бъкингамския замък. Британският министър председател Лиз Тръс ще участва на церемониите и на траурните служби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР