В 11.00 часа днес земеделските организации, които преговаряха с правителството,

...
В 11.00 часа днес земеделските организации, които преговаряха с правителството,
Коментари Харесай

Земеделците решават: Приемат условията на правителството, или започват стачка

В 11.00 часа през днешния ден земеделските организации, които преговаряха с държавното управление, ще разгласят дали одобряват изискванията, които страната им сложи, с цел да бъдат подкрепени. В същия час пред Министерството на земеделието други браншови аграрни организации ще стачкуват с искане за незабавна оставка на министър Кирил Вътев и за сложна проверка на националната земеделска политика. Представители на Българската земеделска камара пък ще беседват с публицисти във връзка фермерските митинги и какво се схванаха те с държавното управление, и какво не.

На траяла няколко часа среща през вчерашния ден държавното управление даде обещание поддръжка за всички браншове в земеделието, само че по разнообразни методики. 150 млн. лева ще има за секторите мляко, плодове и зеленчуци и за зърнопроизводителите. Конкретни суми министър председателят Николай Денков обаче не уточни, само че те ще би трябвало да потвърдят че са на загуба

" Всички средства, за които приказваме сега, са в границите на налични средства посредством преструктуриране на бюджета ". 

Браншовите организации не одобриха автоматизирано предлагането и до късно нощес се организираха управителни препоръки. Илия  Проданов –зърнопроизводител

" През утрешния ден (в понеделник) ще имаме резултати - дали това, което се предлага, е задоволително за нас ", уточни след диалозите с държавното управление зърнопроизводителят Илия Проданов.

В 11.00 часа през днешния ден организациите, членове на Българската аграрната камара, ще разгласят какво следва. Също в 11.00 часа пред агроведомството обаче други техни сътрудници, неучаствали в договарянията, стартират митинг с искане на оставката на министъра. Това са браншовите организации, които през есента на предходната година стачкуваха и търсиха политическа поддръжка, с цел да отстранят министър Вътев.

" Движение за права и свободи и ГЕРБ да се вземат ръка за ръка и да сложат експерти. Министърът ненавижда огромните ", означи оранжерийният производител Велин Георгиев.

Според Кирил Вътев, оставката му желаят хора, които са взели премного дотации от страната и не престават да желаят за сметка на останалите фермери

" Става дума за надуване на цени при учебен плод и мляко. Твърдят че умират, че умират, а пък методът им на живот е прекомерно надалеч от това ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР