Узбеисткан ни връща Илиян Тодоров на 1 март от Узбекистан,

...
Узбеисткан ни връща Илиян Тодоров на 1 март от Узбекистан,
Коментари Харесай

Узбекистан ни връща двойния убиец от дискотека Соло

Узбеисткан ни връща Илиян Тодоров на 1 март от Узбекистан, с полет през Мюнхен.

Това съобщи и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов.

На 23 октомври 2023 година Сарафов имаше среща с представители на основната прокуратура на някогашната руска репуублика.

Тодоров изчезна след убийството, осъществено през 2009 година, откакто бе оневинен на първа инстанция от тогавашната съдийка Румяна Ченалова.

Чак предходната година през март стана ясно, че е арестуван в Узбекистан, потвърдиха от прокуратурата в понеделник.

Той е задържан на летището в столицата Ташкент - при опит да излети за Истанбул. Тодоров е бил спрян поради подозрения за подправен паспорт.

След експертна оценка на фотоси от Националния институт по криминалистика към Министерство на вътрешните работи е доказано, че става дума точно за изчезналия преди повече от 12 години мъж, наказан за двойното ликвидиране пред столичната дискотека. То бе осъществено на 18 април 2009 година Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и Кирил Въжаров, които починаха. Техен другар също бе атакуван, само че оцеля. Окончателната присъда на Тодоров бе доказана от Върховен касационен съд в края на 2013 година

В известието на управляващите в Ташкент се сочеше, че на 1 март при инспекция на полет за Истанбул Илиян Тодоров е спрян. Установено е, че паспортът, с който българският жител се е легитимирал, е фалшифициран, поради което е арестуван. Със случая са ангажирани способените гранични управляващи, както и способената прокуратура в Узбекистан.

Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно произвеждане за осъществено от Тодоров документно закононарушение, което следва да се прегледа.

Тодоров ще бъде доведен с полет през Мюнхен на 1 март.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР