Уволниха три възпитателки в столична детска ясла след потвърдени сигнали

...
Уволниха три възпитателки в столична детска ясла след потвърдени сигнали
Коментари Харесай

Три възпитателки са уволнени, след сигнали за бити деца в столична детска ясла

Уволниха три възпитателки в столична детска ясла след доказани сигнали за бити деца. Родители алармират, че за три месеца има три сходни случая в 17 ОДЗ " Мечо Пух ", заяви Нова телевизия.

" Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина - в това положение взехме сина си от ясла предишния четвъртък ", споделиха родители, потърсили медиите за подпомагане. Според тях детето им е било удряно и дърпано от педагог. Има и фрагменти от въпросната преживелица, достъп до тях имат единствено полицията и управлението на детското заведение.

Родител на момченце споделя, че на 16 юни здравната сестра му споделила, че детето е захапало 4 деца. " Попитах какво е предизвикало детето да извърши това, тъй като досега не е проявявало сходна експанзия. Отговориха ми, че е имало спор с друго дете. Когато излязохме на открито със сина ми, го огледах - видях червeни петна по бузите му и други пострадвания. Тогава се свързах с директорката, с цел да видя записите от камерите в помещението ", описа бащата Атанас Йончев.

Според описа му, на фрагментите се вижда по какъв начин детето е влачено за ръката. " Когато се пробва да избяга, бива влачен по стомах. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано - душевен и физически. Физически ще оздравее, само че плаче измежду нощ, буди се с викове ", споделя майката на момченцето.

Кадрите са прегледани в наличието на зам.-кмета. Други двама родители показаха, че две други възпитателки също са били уволнени, след проявена експанзия против децата им. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР