Увлечени в рутината и ежедневието, понякога може да не забележите,

...
Увлечени в рутината и ежедневието, понякога може да не забележите,
Коментари Харесай

8 неща, които ограбват щастието ви

Увлечени в рутината и всекидневието, от време на време може да не забележите, че сте развили избрани привички, които ви вредят. И не, не приказваме за честото пушене или недоспиване, а за неща, влияящи ви психически и отнемащи от щастието ви. Например:

1. Фокусирате се върху историите на другите, вместо върху своята лична.

Жадно поглъщате триумфите и неуспехите на познатите си или даже на известни персони. Но не поемате самодейност сами да предприемете някаква смяна. Ако желаете житейската ви история да бъде такава, че другите да ѝ се възхищават, би трябвало да си начертаете път, да се отървете от товарите си и да откриете какво ви дава крила.

2. Все чакате идеалния миг.

Такъв в никакъв случай няма да има. Моментите не са съвършени - те са такива, каквито сами си ги вършим. Подходящата опция, подобаващото време, подобаващото положение... те са легенди. Именно това по какъв начин се справяте в несъответствуващ миг ще разкрие изцяло капацитета ви.

3. Работите единствено с цел да си получите заплатата в края на месеца.

Не изпитвате откровен интерес към работата си, не чувствате задоволство. Помислете - работата заема огромна част от живота ви. Наистина ли желаете тази част вечно да остане посредствена? Не се задоволявайте единствено с пари, търсете нещо, което ви ентуасиазира и радва.

4. Не пускате паниките и страховете си да се разсеят.

Някой ден ще погледнете обратно и ще осъзнаете, че огромна част от терзанията ви са били за нелепости. А за какво този ден да не е през днешния ден? Пуснете паниките, завистта, потребността за непрекъснат надзор да си отидат. Под всички тях ви чакат щастието и продуктивността.

5. Търсите краткотрайното задоволство.

Дълготрайното се реализира с повече старания и труд, по тази причина се насочвате към краткотрайното. Поставяте си ниски цели, заблуждвате се, че дребни победи са ви задоволителни. Но те няма да ви ощасливят за дълго.

6. Опитвате се да извършите огромна смяна внезапно.

Така си навличате единствено голям стрес. Промените са нещо хубаво, само че ги правете последователно, най-добре на авансово планувани и премислени стъпки.

7. Поддържате връзка с някой, който ви наранява.

Трудно е да преглътнем, че индивидът, който в миналото ни е обичал и който ние евентуално още обичаме, към този момент не е верният за нас. Трудно, само че належащо. Не губете времето с някого, чийто мисли се въртят единствено към самия него. Не му/ѝ прощавайте безпределно. Уважвайте себе си.

8. Отдавате прекомерно огромно внимание на външния тип.

Може и да не ви се има вяра, само че вътрешните качества оставят надалеч по-трайно усещане у другите. Ако непрекъснато се тормозите за нещата, които не харесвате във външността си, това ще се демонстрира и в държанието ви и даже може да работи отблъскващо. Съсредоточете се върху по-важните неща в живота.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР