Увеличенията на фериботните билети в Гърмия достигат 101%, докато индексът

...
Увеличенията на фериботните билети в Гърмия достигат 101%, докато индексът
Коментари Харесай

Поскъпват драстично фериботните билети в Гърция

Увеличенията на фериботните билети в Гърмия доближават 101%, до момента в който показателят на цените за крайбрежните фериботни услуги се е повишил с 3,6% спрямо 2023 година За следващо лято цените на билетите за крайбрежни фериботи са високи, изключително на вътрешноостровните линии и високоскоростните фериботи, заяви Bulgaria ON AIR.

Цената за гръцките фамилии е непоносима, защото за пътешестване на четиричленно семейство с каюта и кола от пристанището на Пирея до остров Родос, отиване и връщане, те се нуждаят от повече от 1000 евро. За да отидат до остров Парос и да се върнат с стандартен транспортен съд, трябват към 540 евро.

Министърът на корабоплаването Христос Стилианидис изпрати писмо до Комисията по конкуренцията с молба за подпомагане " за справяне с всевъзможни произшествия на корист на пазара от страна на крайбрежните корабни компании ". В идващите няколко дни той ще се срещне с представители на Комисията. В началото на юни министър Стилианидис беше загатнал, че страната не може да се намеси, тъй като пазарът е свободен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР