Увеличението на цената на тока е незаконно. Както изтъкна и

...
Увеличението на цената на тока е незаконно. Както изтъкна и
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Скокът в цената на тока е незаконен

Увеличението на цената на тока е нелегално. Както посочи и омбудсманът Мая Манолова, не е обикновено Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да поправя цените единствено нагоре. Когато преди месеци цената на природния газ падна с към 14% КЕВР поправя ли цените? Второ, скандалното изказване на ръководителя Иван Иванов, съгласно който тази мярка визира единствено 15% от потребителите на парно в България. Но едно просто пресмятане демонстрира, че 15% от общия брой прави към 600 000 семейства, тоест 1 200 000 - 1 300 000 жители. Това съобщи в студиото на ФАКТИ ръководителят на "Българска пролет " и някогашен народен представител Велизар Енчев.

"Реакцията на ГЕРБ също беше скандална. Според Борисов КЕВР бил самостоятелен орган - цялостни нелепости. Аз предизвестих, че Иванов е партийна кандидатура и ще продължи политиката на своя доскорошен водач от ДСБ Иван Костов, чиято политика в енергийния бранш докара до това увеличение на цените. Имам поради контракта с американските ТЕЦ-ове в Гълъбово.

Общото мнение в района е едно - договорката, която беше направена с двата американски ТЕЦ-а, значително носи отговорността за повдигане на цената на електрическата енергия в България ", сподели Енчев.

Кои съгласно Енчев са трите огромни неуспеха на европредседателството ни, какво счита за гладната протестна на Николай Колев Босия, както и за това чии ползи пазят ръководещите с тематиката за повдигането на акциза за бездимните цигари, вижте във видеото:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР