Увеличават се социалните придобивки за работещите в дружествотоВ присъствието на

...
Увеличават се социалните придобивки за работещите в дружествотоВ присъствието на
Коментари Харесай

В присъствието на министър Николов бе подписан новият колективен трудов договор в „Мини Марица-изток“ ЕАД

Увеличават се обществените придобивки за работещите в сдружението

В наличието на министъра на енергетиката Александър Николов изпълнителният шеф на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Илза Чинкова подписа с представители на синдикалните организации в сдружението новия групов трудов контракт (КТД). Договорът планува фонд „Работна заплата“ да бъде индексиран всяка година с % на инфлация от миналата. Другите обществени придобивки са свързани с нарастване на изплащаните ваучери за храна на работещите в сдружението, както и на цената на режийните при прилагане на заплатен годишен отпуск. Новият КТД планува също погашение на еднократна помощ при раждане на дете в размер на една минимална работна заплата. Увеличават се и компенсациите при преустановяване на трудови правни отношения.

„Най-ценният актив на всяка компания са хората, те основават стойност и по тази причина аз смятам, че всички на тази маса сме едно цяло“, сподели пред служащите от сдружението министърът на енергетиката Александър Николов. По неговите думи, непрекъснатите опити да се разделя нещо, което е от изгода за всички – синдикати против работодатели, държавни против частни компании, са контрапродуктивни.

Министър Николов подчертава върху двата най-ценни ресурса, с които разполагат „Мини Марица-изток“ ЕАД за дълготрайна резистентност и разцвет – човешкият запас и земята. По неговите думи, в сдружението следва да се осъществят нови начинания, свързани с отваряне към външни пазари. Министър Николов показа своята убеденост, че непрестанно разрастващите се технологии ще разрешат потреблението на въглищата по ефикасен метод. Това не би трябвало да бъде контрапункт на климатичните ограничения, а назад, съгласно тях, акцентира министър Николов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР