Увеличават се леглата за пациенти с коронавирус в Ловешка област.

...
Увеличават се леглата за пациенти с коронавирус в Ловешка област.
Коментари Харесай

Увеличават броя на COVID леглата в Ловешко |

Увеличават се леглата за пациенти с ковид в Ловешка област. Това беше решено на съвещание на Областният спешен щаб по предложение на Регионалната здравна ревизия, заяви Българска телеграфна агенция.

Разкритите коронавирус кревати в лечебните заведения за болнична помощ в региона ще бъдат " обновени " и това ще се прави при всяка отрицателна наклонност и определяне на дефицит на кревати със заповед на шефа на РЗИ след осъществена преценка и разбор на заболеваемостта и след предложение на съответната болница, оповестяват от регионалната администрация.

Изпълнителният шеф на МБАЛ " Проф. доктор П. Стоянов " - Ловеч, доктор Румяна Нановска е обяснила, че броят на леглата е непълен, изключително реанимационните, и е предложила, в случай че броят на приетите в болница продължи да се усилва, да се разкрие втора реанимация - в Троян.

Изпълняващият длъжността шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания в Троян доктор Красимир Ковашки е декларирал нуждата от увеличение на броя кревати за неусложнени пациенти от 16 на 32 на този стадий.

Към 16 август заболеваемостта от COVID-19 в региона към този момент е 102 на 100 хиляди. При проект на позволените 17 кревати в инфекциозното поделение в регионалната болница в Ловеч (в т. ч. и две интензивни) и 16 кревати в Белодробната болница в Троян, към вчерашна дата в МБАЛ - Ловеч, са настанени 15 неусложнени и четирима усложнени пациенти, а в СБАЛББ - Троян - 15 неусложнени.

Със заповед от през днешния ден на и. д. шефа на РЗИ доктор Даринка Дочева леглата в МБАЛ " Проф. доктор П. Стоянов " стават 29, от които 15 за неусложнени случаи в отделението по инфекциозни заболявания, 10 за неусложнени случаи в белодробното поделение и четири за интензивно лекуване в отделението за упойка и интензивно лекуване с обезпечена опция за изолираност на болните.

В СБАЛББ - Троян, леглата се усилват на 32 за лекуване на неусложнени случаи след трансформиране на пулмологични/фтизиатрични кревати и с обезпечена опция за изолираност на болните.

На идващото си съвещание щабът ще разиска ускоряването на имунизационния развой.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР