Увеличават се хората, които са болни от коронавирус. Каквото и

...
Увеличават се хората, които са болни от коронавирус. Каквото и
Коментари Харесай

Доц. Любомир Киров: Хора, не се правете на герои, а си носете маските правилно

„ Увеличават се хората, които са заболели от ковид. Каквото и да кажа за ограниченията, ще бъде неверно, само че мисля, че ограниченията такива, тъкмо в този си тип, няма да решат казуса “. Това съобщи ръководителят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари доцент Любомир Киров.
Най-важните ограничения са носенето на маските и спазването на хигиеничните правила. Оттук би трябвало да се стартира и това е истината, посочи доцент Киров. „ Хора не се правете не герои, носете маските, където би трябвало, мийте си ръцете – обикновени правила и това ще ви защищити. Не е нужно да ви затварят, отидете в магазина но си сложете в магазина и си сложете маските вярно “, прикани медикът.
 Доц. Кунчев за ограниченията: 10 дни не е дребен период, само че не знаем дали ще е задоволителен Доц. Кунчев за ограниченията: 10 дни не е дребен период, само че не знаем дали ще е задоволителен
" 10 дни не е дребен период, само че не знаем дали ще е задоволителен ". Това съобщи пред БНР основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в...
Той опроверга изказванията, че персоналните лекари не желали да слагат РНК ваксини. От самото начало се обсъждало какви ваксини къде да се складират и по какъв начин да се складират. Тогава се разискала опцията, че най-лесно използвана е имунизацията на „ Астра Зенека “, само че след време се видяло, че и РНК имунизациите могат да се складират няколко дни в елементарни хладилници и в границите на 5-6 часа да бъдат приложени.
Доц. Киров прикани здравните управляващи да не разпределят имунизациите на секундата, а първо да ги съберат всички ваксини и да ги разпределят едновременно, като предпочитано да бъдат разпределени към персоналните лекари. Той е на мнение, че „ зелените коридори “ по имунизация не правят работа. Иначе медиците също били  „ зелени коридори “, само че за тях никои не приказвал.
„ Може и ние да вършим РНК имунизациите, а и ние към този момент сме създали и нашата част от логистиката “, посочи доцент Киров и добави, че джипитата не получават РНК ваксини. Близо 75% от персоналните лекари са получили сред 10-40 дози ваксини към 12 март, а 85% от лекарите са декларирали сред 50 и 200 дози. При нас има към 400 000 индивида, които чакат да бъдат ваксинирани, означи той.
Доц. Киров прикани медиите да покажат опашките пред лекарските кабинети, с цел да се види, че медиците не са абдикирали от имунизацията. „ Проблеми могат да зародят постоянно и като че ли се не помни това, че периодите за изпитване на тези ваксини бяха по-кратки и се поеме някакви риск. По-добре е да се имунизират, в сравнение с да не го направиш “, безапелационен бе доцент Киров.
 COVID-19: Нови ограничения, митинги и акценти от пандемията по света COVID-19: Нови ограничения, митинги и акценти от пандемията по света
Обновена и систематизирана информация за последните събития в света, свързани с пандемията COVID-19, популяризира организация France Presse, цитир...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР