Увеличаване на бюджета за дентално лечение поискаха от Сдружението на

...
Увеличаване на бюджета за дентално лечение поискаха от Сдружението на
Коментари Харесай

Искат увеличение на бюджета за дентално лечение

Увеличаване на бюджета за дентално лекуване желаеха от Сдружението на българските зъболекари. Тази година Здравната каса е заделила 157 милиона лв.. Според сдружението сумата била извънредно незадоволителна за съответно лекуване.


Те изнесоха данни, съгласно които множеството българи търсят дентална помощ единствено в краен случай - при мощна болежка или разрушение на зъбите, а това е повода 20% от възрастните хора да останат без нито един зъб.

Предвижда се от септември здравната каса да стартира да заплаща протези на хората сред 65 и 69 години. И тази година касата покрива едно вадене на зъб и две пломби за пациентите над 18 години.
доктор Антоний Кънев - ръководител на Сдружение на българските зъболекари: 2 безвъзмездни пломби, които ясно и тъкмо са опоменати, че са от амалгама и химиополимер. Това са некачествени материали, които в част от Европа са неразрешени. И пациентът би трябвало да си доплати. И става дума за 75 лв. на година - представяте ли си какъв брой е обидно това 75 лв. да имате право вие здравно обезпечения. Какво да свърши сътрудник, който отива в провинцията да работи и разчита основно на касата?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР