Увеличаваме 4 пъти войниците на НАТО в България. Батальонната бойна

...
Увеличаваме 4 пъти войниците на НАТО в България. Батальонната бойна
Коментари Харесай

Денков се ангажира да увеличим 4 пъти войниците на НАТО в България

„ Увеличаваме 4 пъти бойците на НАТО в България. Батальонната бойна група става бригада ". По стандартите на НАТО бойната група е към 1300 бойци, а бригадата - към 5000.

Украйна ще стане член на НАТО, когато това е допустимо. Трябва да бъдат изпълнени условията за приемане и би трябвало да са съгласни членовете на Алианса - това съобщи във Вилнюс министър председателят Николай Денков.

Не поддържаме потреблението на касетъчни бомби, Русия обаче редовно употребява такива бомби в Украйна и в Сирия. Няма по какъв начин да упрекват Украйна, че търсят също решение. Това е политически въпрос, там има война, едната страна ги употребява, ние не го поддържаме, само че няма по какъв начин да осъдим, че Украйна желае да употребява такива бомби, съобщи Денков.

По думите на премиера е невисок рискът за разгръщане на войната отвън територията на Украйна, само че разпалване на спор в Западните Балкани остава рисков въпрос поради съветско въздействие там.

Лидерите на НАТО се събраха във Вилнюс, с цел да създадат най-голямата проверка на отбранителните проекти на Алианса от Студената война насам. Във фокуса на срещата са още две значими тематики - участието на Украйна в НАТО и блокираното участие на Швеция. Снощи шефът на Алианса Йенс Столтенберг заяви, че турският президент Ердоган ще поддържа участието на Швеция в НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР