Увеличава се политическият натиск срещу френския президент Еманюел Макрон заради

...
Увеличава се политическият натиск срещу френския президент Еманюел Макрон заради
Коментари Харесай

Увеличава се политическият натиск върху Макрон заради скандала с охранителя му

Увеличава се политическият напън против френския президент Еманюел Макрон поради някогашният му бодигард Александър Бенала, упрекнат в принуждение против стачкуващи. Днес френският вътрешен министър беше изслушан в Народното събрание по случая повече от два часа, а Макрон подреди кадрови промени в администрацията си.

 © Българска телеграфна агенция
Във Франция се питат знаел ли е президентът за случая с Бенала и не го ли е прикрил преди предходната седмица медиите да разпространят изобличително любителско видео? То демонстрира по какъв начин в наличието на служители на реда някогашният персонален бодигард на Макрон, а след изборите - консултант в администрацията му, бие стачкуващи на 1 май в Париж.

На особено чуване в юридическата комисия в Народното събрание вътрешният министър Жерар Колон съобщи, че е знаел за видеото на 2 май и в този ден е уведомил Елисейския замък за случая, само че е решил, че не е нужно повече да се намесва.
 Изслушват френския вътрешен министър по абсурда с охранителя на Макрон Изслушват френския вътрешен министър по абсурда с охранителя на Макрон
Френският вътрешен министър ще бъде изслушан през днешния ден от парламентарната комисия поради абсурда с охранителя на Еманюел Макрон, който беше сниман да бие...
Жерар Колон, министър на вътрешните работи на Франция: Господин Бенала не беше на мое послушание. Цялата информация беше дадена на президентството и полицията, с цел да могат да подхващат дейности. Смятах, че това би трябвало да стане на съответното равнище, по тази причина не съм се намесвал повече по случая.
След демонстрацията Бенала е бил отхвърлен от работа за няколко седмици, само че до прокуратурата не е подаден сигнал. Затова и анализатори допускат, че в президентството може би са знаели за случая. Бенала беше уволнен предишния петък, а по-късно и упрекнат в принуждение против стачкуващи. Трима служители на реда също са упрекнати, както и чиновник по сигурността в партията на Макрон.
 ​Френският президент уволни собствен помощник по сигурността ​Френският президент уволни собствен помощник по сигурността
Френският президент уволни сътрудника си по сигурността Александър Бенала, който беше сниман да бие участник в митингите на 1 май в Париж. Видеото прочие..

Макрон още не е коментирал обществено, само че съгласно представителя му президентът е шокиран и решен да откри истината.
Бенжамен Гриво, представител на президента на Франция: Няма да обръщаме внимание на тези, които желаят да претупат следствието и да го политизират. Ние прекалено много почитаме, както институциите, по този начин и трите следствия, на които е даден ход - правосъдно, административно и парламентарно.
26-годишният Бенала не е инцидентен човек до Макрон. След изборите по работа получава апартамент в влиятелен регион на Париж и кола с водач. Скандалът провокира политическа стихия във Франция на фона на рецензии към Макрон, че е президент на елита надалеч от грижите на елементарните хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР