Увеличава се броят на жертвите от катастрофалните наводнения в Пакистан.

...
Увеличава се броят на жертвите от катастрофалните наводнения в Пакистан.
Коментари Харесай

В Пакистан след наводението има още 57 жертви, от тях - 25 деца

Увеличава се броят на жертвите от пагубните наводнения в Пакистан. Починали са още 57 души, 25 от които деца. Страната се бори с филантропична и избавителна интервенция от съвсем невиждан мащаб, заяви Ройтерс.

Орган на високо равнище, основан да координира напъните за помощ, се срещна в Исламабад в събота за първи път, управляван от премиера Шехбаз Шариф, с цел да направи равносметка на бедствието.

Рекордните мусонни дъждове и топенето на ледниците в северните планини доведоха до наводнения, които засегнаха 33 милиона души и убиха минимум 1265 души, в това число 441 деца. Наводнението, упрекнато в изменението на климата, към момента се популяризира.

В петък Агенцията на Организация на обединените нации за децата (УНИЦЕФ) съобщи, че има риск от " доста повече " смъртни случаи на деца от заболявания след наводнения .

Наводненията, които наводниха една трета от страната, бяха предшествани от четири горещи талази и голям брой вилнеещи горски пожари, сподели шефът на ръководството на бедствията на срещата на високо равнище, наблягайки резултатите от изменението на климата в южноазиатската нация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР