Увеличава се броят на жертвите на китайския коронавирус, които вече

...
Увеличава се броят на жертвите на китайския коронавирус, които вече
Коментари Харесай

Коронавирусът засегна 23 държави, остава в сила четвърта степен на тревога в ЕС

Увеличава се броят на жертвите на китайския ковид, които към този момент са над 360. Заболелите са над 17 хиляди. Пандемията се оказа по-смъртоностна от предходния изострен респираторен синдром - ТОРС, който сред 2002-а и 2003-а лиши живота на близо 350 души. Въпреки предизвестието на СЗО, че възбраната за пътувания не стопира разпространяването на вируса, от ден на ден страни затварят границите си за хора, които са посещавали Китай. Вирусът стана мотив и за повишаване на напрежението сред Пекин и Вашингтон.

Италия продължава с създаването на ваксина против подлия вирус. Учени са съумели да изолират ковид и считат, че в къси периоди ще могат да намерят метод да спрат разпространяването му.

Не по-малко дейни в битката против пандемията са в Китай, където към този момент отвори порти нова болница в Ухан, подготвена да одобри 1000 пациенти. В най-тежко засегнатия от заболяването град се чака до дни да е приключено още едно здравно заведение с 1500 кревати. Кадри от въздуха демонстрираха смайващата скорост, с която се строи болница единствено за 8 дни.

Пекин подлага на критика Вашингтон поради въведените строги ограничения за сигурност, в това число възбрана за достъп на хора, които през миналите 14 дни са посещавали Китай. Според китайските управляващи, Съединените щати всяват непотребна суматоха, която вреди на облика на азиатската страна.

От Световната здравна организация обявиха, че възбраните за пътешестване, въведени от доста страни, са непотребни и благодариха на интернет-гиганти за съдействието в битката с дезинформацията по въпросите за ковид.
Тедрос Аданом Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО: От Google ни сътрудничиха и направихме по този начин, че хората, които търсят информация за ковид, да виждат преди всичко информацията на СЗО. Социалните мрежи Туитър и Facebook също вкараха ограничения против разпространяването на подвеждаща информация.
На този стадий остава в действие четвърта степен на паника в Европейски Съюз, при която пътуванията до Китай не са неразрешени, само че са мощно непрепоръчителни. Коронавирусът засегна 23 страни със 151 регистрирани инфектирани, а първият смъртен случай отвън Китай, е във Филипините.
 Броят на жертвите на ковид продължава да пораства Броят на жертвите на ковид продължава да пораства
Увеличава се броят на жертвите на мистериозния ковид. Към момента са доказани 361 смъртни случаи в Китай и над 17 000 инфектирани.
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР