Увеличава се броят на българите, сключили застраховка, която покрива лечение

...
Увеличава се броят на българите, сключили застраховка, която покрива лечение
Коментари Харесай

Ръст на COVID застраховките у нас

Увеличава се броят на българите, сключили застраховка, която покрива лекуване на ковид-19 или дава компенсации при гибел след вируса. Това регистрират водещите компании в сектора.

Спрямо предходната година с 30 % повече българи са потърсили тази застраховка, а тези, които я включват при пътувания в чужбина, са се нараснали с над 100 %.

Цената на застраховката за лекуване на COVID-19 зависи от възрастта и здравословното положение, изясняват от една от огромните компании. Основният пакет е към 50 лв. годишно. „ Освен медицинските разходи при лекуване и постъпване в болница, покрива и това, че когато човек е болен, губи част от заплатата си “, изяснява изпълнителният шеф на застрахователна компания София Антонова.
Снимка: bTV
Коронавирус рискът към този момент е и в застраховките живот: „ Вече се изплащат компенсации за най-лошото, когато е и гибел при COVID-19. При нас има много огромни корпоративни клиенти, държавни структури, да вземем за пример Министерство на вътрешните работи “.

Клиенти са най-много компании и предприятия с групови полици.

Сред пътуващите постоянно известна е застраховката „ анулация на пътешестване поради COVID-19 “, регистрират от фирмите. Антонова прецизира: „ Покрива освен лекуване по време на пътешестване, а и възобновяване на тези разноски, които са свързани с анулацията, в случай че човек е карантиниран или се наложи негов непосредствен е постъпил в болница и той не може да пътува. При нас има 300 % нарастване на приходите от тези застраховки “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР