Уважено бе искането на Районна прокуратура – Добрич за налагане

...
Уважено бе искането на Районна прокуратура – Добрич за налагане
Коментари Харесай

Задържан за шофиране в пияно състояние 43-годишен остава в ареста

Уважено бе настояването на Районна прокуратура – Добрич за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 43-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 343б, алинея 2 от Наказателен кодекс. - ръководство на МПС след приложимост на алкохол при повторност. С.С. направил действието в изпитателния период по предишно наказание от 2022 година за същото.

Уважено беше и настояването за налагане на обезпечителна мярка „ запор “ върху лекия автомобил, с оглед следващо лишаване в интерес на страната, съгласно промените в Наказателен кодекс.

Обвиняемият бил арестуван на 26 септември 2023 година, откакто предизвикал ПТП с материални вреди и избягал от местопроизшествието. При осъществената от полицейските органи инспекция било открито, че С.С. е седнал зад кормилото откакто е консумирал алкохол. Техническото средство отчело централизация от 2,47 промила в издишания въздух. Мъжът бил арестуван, дал е кръвна проба за химически разбор.

Определението на Районен съд – Добрич предстои на въззивна инспекция от Окръжния съд в града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР