Уважаеми потребители, за съжаление се обръщаме към вас по неприятен

...
Уважаеми потребители, за съжаление се обръщаме към вас по неприятен
Коментари Харесай

Електрическите коли за споделяне - обект на умишлени катастрофи и вандалски прояви

Уважаеми консуматори, за жалост се обръщаме към вас по противен мотив. SPARK е обект на масирана и проведена офанзива от страна на незнайни все още причинители. Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са обект на груби вандалски прояви, опити за обири, изпочупени стъкла и даже умишлени произшествия. Извършителите работят проведено, с притеснително възприятие за безотговорност, като интензитетът на офанзивите им пораства с всеки минал ден. Това написаха в профила си във фейсбук от компанията " Spark Bulgaria - electric car sharing ".

Вече няколко години електрическите коли, които могат да се наемат и употребяват споделено през мобилното приложение SPARK, се употребяват в София. SPARK е услуга, която разрешава разкриване и наемане на електромобил през мобилен телефон, без значение от времето на прилагане. След като си свършите работа с колата, може да я оставите в „ синя “ или „ зелена “ зона, където електрическите автомобили стопират гратис, или в избраните за задачата зони отвън центъра на София.

За страдание колите стават обект на вандалски прояви. Ето цялото известие на компанията:

" За повторно откогато услугата SPARK оперира в България сме изправени пред сходен проблем. Предишният случай беше преди година и тогава взехме решението да не повдигаме обществено тематиката, тъй като вярвахме, че сходни проблеми, даже и от толкоз извънредно естество, са краткотрайни и подлежащи на бърза промяна. В момента даването на гласност е неотложно, тъй като явно става въпрос за добре квалифицирано и проведено закононарушение, в огромен мащаб, който би могъл да докара до неспособност за по-нататъшно даване на услугата за българските ни клиенти.

За малко повече от две години, компанията за споделени коли SPARK действително промени градската среда, като даде опция на десетки хиляди софиянци да употребяват над 230 чисто нови напълно електрически коли на налична цена. Услугата ни даде опция на жителите и гостите на София да се убедят персонално в преимуществата на споделената стопанска система и електромобилността. С активността си SPARK непосредствено оказва помощ за решаването на едни от най-сериозните проблеми на жителите на София нечистия въздух, тапите и шума.

Разчитаме, на бърза и ефикасна интервенция на способените органи да преустановят този злокобен вандализъм и да разкрият неговите причинители.

Обръщаме се и към нашите над 50 000 консуматори в София да оповестяват за всяко посягане, което виждат, и да алармират за всяко подозрително държание на хора към колите на SPARK. Всъщност ние сме просто оператор и уредник на услугата, а колите служат на жителите на София.

Екипът на SPARK ще окаже цялостно подпомагане на проверяващите органи, като в допълнение ще проведем и лично следствие.

SPARK e литовско-българска смесена компания, която оперира в няколко страни в Европа, само че на никое място до момента не сме се натъквали на такова надменно посягане против собствеността.

Вярваме, че с поддръжката на голямата общественост на SPARK и на формалните управляващи ще успеем да съхраним София като град, в който надеждно може да се влага в новаторски услуги и нови бизнес модели, които усъвършенстват градската среда за всички. " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР