Уважаеми акционери, На 31 март 2023 г. Общото събрание на акционерите

...
Уважаеми акционери,
На 31 март 2023 г. Общото събрание на акционерите
Коментари Харесай

На вниманието на акционерите на „Банка ДСК“ АД

Уважаеми акционери,

На 31 март 2023 година Общото заседание на акционерите на Банка ДСК взе решение част от осъществената през 2022 година облага, възлизаща на 250 000 000,00 лeва след облагане с налози, да бъде разпределена под формата на дял. Всеки акционер на Банка ДСК, вписан към датата на осъществяване на постоянното Общо заседание в книгата на акционерите, водена от „ Централен депозитар “ АД, има право да получи част от разпределената облага, съответстваща съразмерно на притежаваните от него акции.

Банка ДСК започва акцията по погашение на дължимите суми за дял към своите акционери. Изплащането се прави по следния ред:

За акционерите физически лица:

Изплащането на дял се прави във всички офиси на Банка ДСК в брой или по банков път.

При посещаване в офис на Банка ДСК, акционерът следва да се легитимира пред чиновник на Банката посредством показване на годна персонална карта.

В случай че акционерът желае дивидентът да му бъде изплатен в брой, той получава дължимата сума на каса.

При декларирано предпочитание за заплащане по банков път, акционерът следва да уточни своя банкова сметка, по която Банката да преведе дължимата сума, като показа попълнена молба-заявления по пример, която е оповестена на.

За акционерите юридически лица:

Законните представители на акционерите, следва да посетят комфортен за тях банков офис на Банка ДСК и да показват попълнена молба-заявления по пример, която е оповестена на, с посочена банкова сметка, на която титуляр е акционерът, по която Банката да преведе дължимата сума.

Общините-акционери ще получат документално нужната информация по отношение на реда и метода за погашение на техния дял.

При спомагателни въпроси по отношение на погашение на дял, акционерите могат да се извърнат към дирекция „ Вътрешно-корпоративна активност “ на следните контакти: (+359) 98 819 1407; (+359) 988 19 10 20; (+359) 98 819 0194.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР