Утре започва ремонтът на 31 км от път III-861 Югово

...
Утре започва ремонтът на 31 км от път III-861 Югово
Коментари Харесай

Започва ремонтът на пътя за Кръстова гора

Утре стартира ремонтът на 31 км от път III-861 Югово - Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора. Инвестицията е за към 58 млн. лева и е от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Третокласният път е единствената пътна връзка на Община Лъки с регионалния център Пловдив и е най-пряка връзка на региона с Община Баните в Смолянска област. По пътя всекидневно минава тежкотоварен трафик от предприятията за рандеман и преправка на оловно-цинкова руда в региона.

Проектът е разграничен на два стадия. В първия е към 14-километровата правата до Кръстова гора. На обекта ще се работи с цялостна готовност като задачата е плануваните действия да завършат до 14 септември - Кръстовден, когато хиляди поклоници от цялата страна и туристи посещават манастирския комплекс „ Покров на Пресвета Богородица” и „ Св. Троица “ в местността Кръстова гора. Във втория стадий е останалата част от третокласния път и строителните действия е планувано да завършат до края на годината.

Проектът включва ремонт и увеличаване на съществуващата асфалтобетонова настилка, както и на оборудванията по трасето, подсилване и обезопасяване на скатовете, обезпечаване на отводняване, възобновяване на всички пътни такъми - ограничаващи системи, знаци и хоризонтална маркировка. Пътят е издигнат през 50-те години на предишния век. Преминава през тежък планински терен, с огромен надлъжен надолнище и в по-голямата си част е без нужния габарит.

Ремонтните действия ще се правят от сдружението, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР