Утре ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т

...
Утре ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т
Коментари Харесай

Инж. Глосов: Шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимата автомобили

Утре ще бъде лимитирано придвижването на камионите над 12 т по натоваренитe пътища

Днес завършват всички ремонтни действия по републиканските пътища и водачите ще могат да карат умерено за идните Коледни празници. Те би трябвало да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост. Прогнозите на синоптиците за хубаво време по празниците не понижават нашата подготвеност за поддържане на пътищата и към 3000 машини са в подготвеност, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ". Независимо, че не се чакат съществени снеговалежи по високите елементи и усойните места, където има предпоставки за замръзване, настилките се обработват, само че все пак водачите би трябвало да карат деликатно, сподели още той.

За облекчение на трафика на следващия ден - 22 декември, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде лимитирано придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища - да вземем за пример път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала „ Струма " при Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ", път I-5 Русе - Велико Търново, път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " - София, път I-9 Варна - Бургас и други По същите посоки тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 27 декември, от 14 ч. до 20 ч.

За повишение на пътната сигурност ще бъдат обезпечени две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79) през Владая. В последния почивен ден 27 декември от 10 ч. до 20 ч. в същия сектор ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Люлин ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР