Утре парламентът ще гласува все пак за многострадалния кабинет на

...
Коментари Харесай

К: България | Войната между ИТН, ДБ и "Изправи се!" продължава, ДНСК поиска строителна забрана в Синеморец

Утре Народното събрание ще гласоподава въпреки всичко за многострадалния кабинет на " ИТН ". Триковата обстановка, в която Слави Трифонов сложи депутатите, като изтегли номинациите си авансово, ще бъде решена, като се гласоподава изказване на Пламен Николов, че се отхвърля да е министър председател.Междувременно пропастта сред Има Такъв Народ и " Демократична България " и " Изправи се! " се задълбочава. След замяна на туитове, текстове на чалга песни и най-после - заявления в Народното събрание за " изхвърляне на боклука ", стана много ясно, че коалиция сред трите в идващ парламент ще е съвсем невъзможна. Това оставя раздробения електорат в пат, а Бойко Борисов - още много време в удобната позиция като последния постоянен министър председател. Кои са водещите международни вести в четвъртък може да прочетете.А най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме.
Финансовият министър упорства за актуализация на бюджета

В изявление за " 24 часа " Асен Василев упорства, че актуализацията би трябвало да бъде осъществена, било то и с проверки, в случай че партиите " в действителност желаят да покажат, че се грижат и за пенсионерите, и за здравните служащи, и за бизнеса ". Аргументите на финансовия министър са следните:

Допълнителните доходи от здравни вноски може да се употребяват единствено за болнична и доболнична помощ без актуализацията, а не за слагане на спомагателна ваксина, за помощ за медици, за медикаменти. Средства за помощи за бизнеса, ако се наложи още веднъж да бъдат затваряни браншове от стопанската система, има налични докъм края на август. Актуализацията на пенсиите е обвързвана с проверката на бюджета. Тя може да стане и без нея, само че ще се проточи. Свързани са и обществени стратегии за помощите за отопление, надбавката за персонални помощници, за родители с деца до 14 година Всички те имат потребност от още средства.

Засега не е ясно дали този парламент ще има време и предпочитание да се занимае с актуализацията. По-вероятно е да се разпусне без разискване на Бюджет 2021. Парламентът сътвори комисия за Буджака

След дълги, разгорещени диспути и разногласия сред Има Такъв Народ, Демократична България и Движение за права и свободи Народното събрание в последна сметка сътвори комисия, която да проверява застрояването на полуострова до Созопол. Формулираната цел - " кое държавно управление е разрешило градежи " и дали градежите са законни, е леко озадачаваща, защото писмено решението е взето от кабинета на Иван Костов, а законността на всеки градеж се преценя от локална администрация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР