Утре около 10:00 ч. се пуска движението в ремонтирания 6

...
Утре около 10:00 ч. се пуска движението в ремонтирания 6
Коментари Харесай

Пускат движението по 6 км от ремонтираната нагъната отсечка на „Тракия“


Утре към 10:00 ч. се пуска придвижване то в ремонт ирания 6 км сектор от автомагистрала „ Тракия “ от общо 16,5 км, които се обновяват сега. Строителните работи започнаха при започване на февруари и на следващия ден се възвръща прекосяването в правата сред връзката за Автомагистрала „ Марица “ и пътен възел „ Чирпан “. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел „ Чирпан - изток “ продължава.

За да се възвърне трафикът и в двете платна, които са в употреба от 2007 година, на обекта се работеше оптимално мобилизирано без почивен ден, съгласно метеорологичните условия. Отсечката е с възобновена носимоспособността на пътното тяло, усъвършенствано отводняване, нова асфалтова настилка, ограничаващи системи, маркировка и знаци.

Със завършването на ремонт а в 6 км сектор пътуващите за Бургас ще минават от пътен възел „ Чирпан “ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „ Чирпан - изток “, където ще се връща на автомагистралата, и назад. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация.

Ремонтните действия в 10 км права от пътен възел „ Чирпан “ до пътен възел „ Чирпан – изток “ се планува да завършат на 19 април т. година За осъществяването им секторът остава затворен за придвижване в двете платна. По метода студено преработване е възобновена носимоспособността на пътното тяло в целия сектор. Строителните работи включват машинно подравняване на банкети, надълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено преработване, ремонт но-възстановителни действия на 9 уреди в правата сред пътните възли „ Чирпан “ и „ Чирпан – изток “, бетонови работи, полагане на геомрежа, полагане на неплътен и износващ слой от сплитмастик. С осъществяване на плануваните действия се усъвършенства експлоатационното положение на асфалтовата настилка и отводняването. Отсечката ще бъде с нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи и пътни знаци.

Строителните действия в 16,5 км сектор са част от почналия през октомври м. година поетапен ремонт на общо 52 км от Автомагистрала „ Тракия “ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 година завърши обновяването на 12 км от Автомагистрала „ Тракия “ в двете платна, сред пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “. Трасето е с нова асфалтова настилка, усъвършенствано отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. В платното за Бургас през предходната година беше освежен и 2-километров сектор сред км 198 и км 200. Целта е откакто приключи ремонт ът на 16,5-километровия сектор, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. „ Стара Загора “.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР