Утре НС ще вземе решение за изпращане на военна помощ

...
Утре НС ще вземе решение за изпращане на военна помощ
Коментари Харесай

Политолог: Янев говори за неутралитет и национален интерес, няма причина БСП да се опасява от такава партия

" Утре Народно събрание ще вземе решение за изпращане на военна помощ за Украйна с огромно болшинство и това няма да докара до разпад на обединението ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS политологът доцент Милен Любенов.

Според него Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова позволяват съществена неточност, като смятат, че изпращането на оръжие за Украйна ще се отрази на електората им. За доцент Любенов съществена неточност на социалистическата партия е влизането ѝ в националпопулистката ниша наред с " Възраждане ", вместо да се насочи към центъра, както вършат партиите от неин вид в Европа.

" Заявката на Стефан Янев е за основаване на националконсервативна партия. Едва ли някой е за войната в България. Янев е с позиция, която търси междинна страна, той приказва за неутралитет и народен интерес. Не виждам причина Българска социалистическа партия да се притеснява от такива партии, тя се унищожава от вътрешни битки, едва водачество и отбраняване на националпопулизма ", сподели още политологът.

За доцент Любенов президентът Радев е оповестил война на държавното управление и необяснимо повтаря всекидневно позицията си към него, а отношението му към Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова е провокативно, което за него води до противоположен резултат - укрепване на обединението.

По отношение проблема със Северна Македония доцент Милен Любенов не вижда по какъв начин този въпрос ще се позволи скоро.

" Няма да има скоро повдигане на ветото за договаряния за влизане в Европейски Съюз, тъй като ще докара до разпад на обединението. Бойко Борисов позволи огромна неточност с това несъгласие в края 2020 година, ускори се опълчването и езика на омразата ", счита политологът.

" Кирил Петков е изправен в комплицирана обстановка с две партии в обединението, които са срещу всевъзможен компромис, той няма потребен ход на деяние ", добави той.

Относно изкачването на България в класацията на " Репортери без граници " по повод свободата на словото, доцент Любенов счита, че това се дължи значително на отдръпването да Делян Пеевски от медийни бизнес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР